Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Οργή στους Houthis για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ - Κλιμακώνουν με νέες κυρώσεις οι Βρετανοί

Υεμένη: Οργή στους Houthis για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ - Κλιμακώνουν με νέες κυρώσεις οι Βρετανοί
«Αυτές οι επιθέσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες» διαμηνύει ο εκπρόσωπος του στρατού των Houthis
Οι αντάρτες Houthis υποσχέθηκαν την Τρίτη να εξαπολύσουν αντίποινα, ως απάντηση στους ολονύχτιους βομβαρδισμούς που πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον εγκαταστάσεων της οργάνωσης στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Sanaa.
Πιο συγκεκριμένα, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών, Yahya Saree, τόνισε ότι πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν 18 επιδρομές αργά τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων 12 στην πρωτεύουσα Sanaa, τρεις στη δυτική επαρχία Hodeidah, δύο στη νότια επαρχία Taiz και μία στην κεντρική Al- επαρχία Bayda.
«Αυτές οι επιθέσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες», ξεκαθάρισε ο Saree, αν και δεν ενημέρωσε για τυχόν ανθρώπινες απώλειες.
Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποίησαν επιδρομές τη Δευτέρα εναντίον οκτώ στόχων Houthis στην Υεμένη ως απάντηση στις επιθέσεις της οργάνωσης στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με παλαιότερη κοινή τους δήλωση.
«Οι στρατοί των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, υπό τις οδηγίες των αντίστοιχων κυβερνήσεών τους με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Καναδά και της Ολλανδίας, πραγματοποίησαν έναν επιπλέον γύρο αναλογικών και απαραίτητων χτυπημάτων κατά 8 στόχων Houthis στην Υεμένη ως απάντηση στους Houthis. Συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον διεθνών και εμπορικών πλοίων, καθώς και πλοίων του πολεμικού ναυτικού που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί στην Ερυθρά Θάλασσα εν μέσω επιθέσεων της σιιτικής οργάνωσης σε εμπορικά πλοία που φέρονται να συνδέονται με το Ισραήλ.

Sunak: Καταστράφηκαν οι επιδιωκόμενοι στόχοι των Houthis - Θα αποκόψουμε την οργάνωση από οικονομικούς πόρους

Σχετικά με τις αμερικανο-βρετανικές επιδρομές, ο Βρετανός πρωθυπουργός Sunak τόνισε από τη Βουλή των Κοινοτήτων ότι τα πρώτα στοιχεία από τις ολονύχτιες επιθέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-ΗΠΑ στην Υεμένη δείχνουν ότι όλοι οι επιδιωκόμενοι στόχοι των Houthis καταστράφηκαν.
Ο Rishi Sunak πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις ήταν μέρος μιας ευρύτερης απάντησης στην απειλή των ανταρτών της Υεμένης και ότι δεν συνδέονται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα.
«Θα χρησιμοποιήσουμε τα πιο αποτελεσματικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να κόψουμε τους οικονομικούς πόρους των Hοuthis, που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση αυτών των επιθέσεων», προανήγγειλε.
Ενώ εξήγησε πως για το σκοπό αυτό, «συνεργαζόμαστε στενά με τις Ηνωμένες Πολιτείες για αυτό και σχεδιάζουμε να ανακοινώσουμε νέα μέτρα κυρώσεων τις επόμενες ημέρες».

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης