Τελευταία Νέα
Διεθνή

CIA: Με βίντεο επιχειρεί να στρατολογήσει διπλούς πράκτορες στη Ρωσία

CIA: Με βίντεο επιχειρεί να στρατολογήσει διπλούς πράκτορες στη Ρωσία
Το προπαγανδιστικό βίντεο, που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της CIA στην πλατφόρμα Χ, στοχεύει σε αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρώσοι πατριώτες και που εργάζονται για τις μυστικές υπηρεσίες.
Σχετικά Άρθρα
Με τη χρήση ενός καλοσκηνοθετημένου προπαγανδιστικού βίντεο στη ρωσική γλώσσα, η αμερικανική CIA επιχειρεί να πείσει εργαζομένους στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών να εργαστούν προς όφελος των  ΗΠΑ ως διπλοί πράκτορες.
Ο διευθυντής της CIA Wiliam Burns δήλωσε τον Ιούλιο πως η δυσαρέσκεια όλο και περισσότερων Ρώσων για τον πόλεμο στην Ουκρανία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τη στρατολόγηση κατασκόπων και πως η CIA δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία αυτή ανεκμετάλλευτη.
Το προπαγανδιστικό βίντεο, που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της CIA στην πλατφόρμα Χ, στοχεύει σε αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρώσοι πατριώτες και που εργάζονται για τις μυστικές υπηρεσίες.
Το target group της CIA, είναι αυτοί οι οποίοι μπορεί να νιώθουν προδομένοι από τη διαφθορά που υπάρχει σε κύκλους της ελίτ, η οποία εμποδίζει την αποστολή εξοπλισμού στα ρωσικά στρατεύματα.
"Οι άνθρωποι γύρω σας ίσως να μην θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Αλλά εμείς θέλουμε. Δεν είστε ανίσχυροι", αναφέρεται στο βίντεο, στο τελευταίο μιας σειράς με βίντεο στρατολόγησης που έχουν στόχο τη Ρωσία, πριν δοθούν λεπτομέρειες για τον τρόπους επικοινωνίας με τη CIA.
Με τη συνοδεία μελαγχολικής, κλασσικής μουσικής, ο βασικός χαρακτήρας του βίντεο είναι ένας μη κατονομαζόμενος 35χρονος άνδρας, υπάλληλος της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, που περιγράφει τον εαυτό του ως πατριώτη, που αγαπά τη Ρωσία και που κάποτε υπηρέτησε ως αλεξιπτωτιστής.
"Έχω αρκετό κουράγιο για να αντιμετωπίσω αυτή την προδοσία;", φέρεται να δηλώνει στο βίντεο, πριν αναφέρει πως έχει συνειδητοποιήσει ότι ο πραγματικός εχθρός βρίσκεται εντός της Ρωσίας με τη μορφή μια διεφθαρμένης ηγεσίας και ελίτ.
"Η ανώτατη ηγεσία έχει ξεπουλήσει τη χώρα για παλάτια και γιοτ σε μια περίοδο κατά την οποία οι στρατιώτες μας μασούν σάπιες πατάτες και πυροβολούν με προϊστορικά όπλα. Οι άνθρωποί μας αναγκάζονται να δωροδοκήσουν απλά και μόνο για να βρουν δουλειά", δηλώνει ο άνδρας ενώ στο βίντεο εικόνες από το ρωσικό χειμώνα εναλλάσσονται με εικόνες από ακριβές λιμουζίνες επισήμων και πλούσιους Ρώσους που κάνουν προπόσεις. 
Ο φανταστικός αυτός χαρακτήρας, ισχυρίζεται ότι ο πατριωτισμός του τον έκανε να αναλάβει δράση και να εργαστεί για τη CIA, ενώ η τελευταία εικόνα στο βίντεο δείχνει έναν καλοντυμένο άνδρα να επικοινωνεί με τη CIA μέσω κινητού από μια χιονισμένη αυλή. 

Η αντίδραση της Ρωσίας

Η Ρωσία από μεριάς της, επισημαίνει πως γίνονται τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι ο ρωσικός στρατός διαθέτει τον εξοπλισμό που χρειάζεται για να επιτύχει στην "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία Έχει απορρίψει ως ψευδείς τους διάφορους ισχυρισμούς περί διαφθοράς και αντέδρασε απαξιωτικά στο βίντεο. 
"Ξέρετε, η πρακτική αυτή είναι αρκετά συνηθισμένη, υπηρεσίες πληροφοριών σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν πολύ συχνά τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να στρατολογήσουν νέους εργαζομένους. Και το κάνουν όλη την ώρα, η CIA το κάνει κάθε χρόνο", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov. 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης