Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση κουράστηκε να στηρίζει τον Zelensky, αλλά η Meloni θέλει να αποδείξει το αντίθετο

Η Δύση κουράστηκε να στηρίζει τον Zelensky, αλλά η Meloni θέλει να αποδείξει το αντίθετο
Oι ηγέτες της G7 είναι αποφασισμένοι να δείξουν ότι παραμένουν πλήρως δεσμευμένοι στη στήριξη της Ουκρανίας
Η Ιταλία θα χρησιμοποιήσει την προεδρία της στην Ομάδα των Επτά μεγάλων δημοκρατιών του πλανήτη για να αμφισβητήσει την αυξανόμενη αντίληψη ότι η Ρωσία κερδίζει στην Ουκρανία και ότι η Δύση έχει κουραστεί από τον πόλεμο, αναφέρει το Reuters.
Η Ιταλία θα προεδρεύει της G7, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία και ο Καναδάς, καθ' όλη τη διάρκεια του 2024 και θα φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο.

Η ατζέντα

Εκθέτοντας για πρώτη φορά τις προτεραιότητες της Ιταλίας, πηγή που γνωρίζει τα σχέδια της Ιταλίας για την G7 δήλωσε ότι τα βασικά θέματα στην ατζέντα των ηγετών θα περιλαμβάνουν τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, την επισιτιστική ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, την ανάπτυξη στην Αφρική, τη δέσμευση με την Κίνα και την τεχνητή νοημοσύνη.
Όπως και στις δύο τελευταίες προεδρίες της G7, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα αποτελέσει επίσης σημαντικό θέμα, δήλωσε η πηγή.

Διαφωνίες στη Δύση για την Ουκρανία

Η υποστήριξη της Δύσης προς το Κίεβο φάνηκε να αμφιταλαντεύεται τους τελευταίους μήνες εν μέσω πολιτικών διαφωνιών στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες, οι οποίες καθυστέρησαν την παράδοση των άκρως απαραίτητων όπλων και της χρηματοδότησης.
Ωστόσο, η πηγή δήλωσε ότι οι ηγέτες της G7 ήταν αποφασισμένοι να δείξουν ότι παραμένουν πλήρως δεσμευμένοι στο Κίεβο και δεν μπορούσαν να διακινδυνεύσουν να δείξουν σημάδια αδυναμίας δύο χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική χώρα.

Να αλλάξει το αφήγημα

"Πρέπει να αλλάξουμε το αφήγημα για την Ουκρανία", δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει χάσει σημαντική οικονομική, στρατιωτική και διπλωματική επιρροή μετά την εισβολή.
Η Ιταλία σχεδιάζει να διοργανώσει 20 υπουργικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια της προεδρίας της G7, ξεκινώντας με μια τριήμερη συνάντηση από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου για τη βιομηχανία, την τεχνολογία και την ψηφιοποίηση, η οποία θα θέσει στο επίκεντρο την ταχέως εξελισσόμενη επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης.
Η πρωθυπουργός Giorgia Meloni έχει ήδη δηλώσει ότι οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσουν βασικό θέμα για την ιταλική προεδρία της G7 και θα αφιερώσει μία συνεδρίαση στο θέμα στη σύνοδο κορυφής της 13ης-15ης Ιουνίου στην Απουλία, ανέφερε η πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης