Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλο deal για τη Sanofi - Εξαγοράζει τη βιοτεχνολογική εταιρεία Inhibrx έναντι 2,2 δισ. δολ.

Μεγάλο deal για τη Sanofi - Εξαγοράζει τη βιοτεχνολογική εταιρεία Inhibrx έναντι 2,2 δισ. δολ.
H Sanofi επιδιώκει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της σε καινοτόμα φάρμακα

Σε συμφωνία για την εξαγορά της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας Inhibrx έναντι 2,2 δισ. δολαρίων προχώρησε η Sanofi, δίνοντας στη γαλλική φαρμακοβιομηχανία μια πιθανή θεραπεία για μια γενετική διαταραχή που επηρεάζει τους πνεύμονες και το ήπαρ.
Η εξαγορά είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά συμφωνιών μικρού και μεσαίου μεγέθους, καθώς η Sanofi επιδιώκει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της σε καινοτόμα φάρμακα και να μειώσει την εξάρτησή της από το blockbuster φάρμακο για το άσθμα Dupixent, σημειώνει το Bloomberg.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Οι μέτοχοι της Inhibrx θα λάβουν 30 δολάρια ανά μετοχή στο πλαίσιο της συμφωνίας, μαζί με το δικαίωμα να λάβουν 5 δολάρια σε μετρητά εάν το πειραματικό φάρμακο επιτύχει ένα ρυθμιστικό ορόσημο.
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Inhibrx, Mark Lappe, θα διευθύνει ένα spinoff με την υπόλοιπη έρευνα και τους εργαζόμενους που η Sanofi θα βοηθήσει στην κεφαλαιοποίηση, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi Paul Hudson έχει προαναγγείλει μια νέα εποχή έρευνας και ανάπτυξης αιχμής στην εταιρεία, όπως οι ανταγωνιστές Novartis AG και η Roche Holding AG.
Το σχέδιό του περιλαμβάνει την αύξηση των δαπανών της Sanofi για την ανάπτυξη φαρμάκων τα επόμενα χρόνια, ένας στόχος που απαιτούσε την εγκατάλειψη παλαιών στόχων κερδών και εξόργισε ορισμένους μετόχους.
Η τιμή της μετοχής της εταιρείας είχε κλονιστεί τον περασμένο Οκτώβριο από μια προειδοποίηση για τα κέρδη της, η οποία εξαφάνισε περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.
Από τότε οι μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο, ενώ σήμερα υποχωρούν 0,4% στις συναλλαγές στο Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης