Διεθνή

Συμφωνία 1,1 δισ. ευρώ του ΝΑΤΟ για αγορά πυρομαχικών - Stoltenberg: Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε... μάχη πυρομαχικών

Συμφωνία 1,1 δισ. ευρώ του ΝΑΤΟ για αγορά πυρομαχικών - Stoltenberg: Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε... μάχη πυρομαχικών
Το ΝΑΤΟ έκλεισε τη συμφωνία εκ μέρους πολλών συμμάχων, οι οποίοι είτε θα μεταβιβάσουν τα βλήματα στην Ουκρανία είτε θα τα χρησιμοποιήσουν για να συμπληρώσουν τα δικά τους εξαντλημένα αποθέματα
Σύμβαση 1,1 δισ. ευρώ για πυρομαχικά πυροβολικού 155 χιλιοστών υπέγραψε το ΝΑΤΟ, με μέρος των βλημάτων να παραδίδεται στην Ουκρανία μετά από καταγγελίες ότι η έλλειψη πυρομαχικών παρεμποδίζει τις πολεμικές της προσπάθειες.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε μάχη πυρομαχικών», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, μετά την τελετή υπογραφής στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
Το ΝΑΤΟ έκλεισε τη συμφωνία εκ μέρους πολλών συμμάχων, οι οποίοι είτε θα μεταβιβάσουν τα βλήματα στην Ουκρανία είτε θα τα χρησιμοποιήσουν για να συμπληρώσουν τα δικά τους εξαντλημένα αποθέματα. Η μαζική αγορά εξασφαλίζει χαμηλότερες τιμές.
Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στο Reuters, πως οι όροι της σύμβασης προβλέπουν αγορά πιθανότατα περίπου 220.000 σφαιρών πυροβολικού, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στα τέλη του 2025.
Τα πυρομαχικά θα προμηθεύονται από τη γαλλική εταιρεία κατασκευής όπλων Nexter και τη γερμανική Junghans, σύμφωνα με πηγή της βιομηχανίας.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης