Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα Leopard 2

Forbes: Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα Leopard 2
Δεν μπορούν να τα επισκευάσουν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα δυτικά τανκ, συμπεριλαμβανομένου του γερμανικού Leopard 2, επειδή λόγω έλλειψης ανταλλακτικών δεν μπορούν να τα επισκευαστούν αφού καταστραφούν στις μάχες με το ρωσικό στρατό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, οι Ουκρανοί είναι αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την επισκευή κατεστραμμένων τανκ και την επιστροφή τους στο πεδίο της μάχης.
«Είναι δύσκολο να βρεθούν ανταλλακτικά για τα ουκρανικά άρματα μάχης Leopard 2» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός δυτικών τανκ καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής αντεπίθεσης των Ουκρανών.
Όπως αναφέρεται, πολλές ταξιαρχίες έχασαν τανκ και άλλα οχήματα μάχης λόγω των ρωσικών ναρκών, drones, πυροβολικού και πυραύλων.
Στις αρχές Ιανουαρίου, το American Militatary Watch Magazine ανέφερε ότι η απώλεια εξοπλισμού στην Ουκρανία επέφερε βαρύ πλήγμα στη φήμη του δυτικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu, οι Ουκρανοί έχουν «χάσει» 766 τανκ, ανάμεσα τους και 37 Leopard και πάνω από 2.300 τεθωρακισμένα οχήματα, ανάμεσα τους και 50 αμερικανικά Bradley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης