Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung (Γερμανικό ΜΜΕ): Κρίση ξέσπασε μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για τη βοήθεια προς την Ουκρανία

Süddeutsche Zeitung (Γερμανικό ΜΜΕ): Κρίση ξέσπασε μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για τη βοήθεια προς την Ουκρανία
Ο Scholz «απαίτησε ανοιχτά» από άλλες χώρες της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Βερολίνου, το οποίο ανακοίνωσε διπλασιασμό της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία για το 2024 στα 8 δισεκ ευρώ, ενώ η έκκλησή του απευθυνόταν στις μεγάλες χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία και «πάνω από όλα», Γαλλία
Η Γαλλία αντέδρασε έντονα στις επικρίσεις για ανεπαρκή υποστήριξη προς την Ουκρανία, ενώ ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz απαιτεί να αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.
Όπως γράφει η Süddeutsche Zeitung, μια «ζοφερή στρατιωτική κατάσταση» έχει δημιουργηθεί για την Ουκρανία: η καλοκαιρινή αντεπίθεση απέτυχε και οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ εμποδίζουν την κατανομή νέων δόσεων.
Στην Ευρώπη , φοβούνται ότι το Κίεβο θα μπορούσε να χάσει ή να «αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες» το 2024.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν εκκλήσεις από ορισμένους ευρωπαίους ηγέτες για αύξηση της προμήθειας όπλων και πυρομαχικών στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, και αυτή η ομάδα περιλαμβάνει κυρίως τον Γερμανό Καγκελάριο Olaf Scholz, επισήμανε η Süddeutsche Zeitung.
«Τις τελευταίες εβδομάδες, έδωσε διαλέξεις στους συναδέλφους του στην ΕΕ με έναν τρόπο που ήταν πολύ ασυνήθιστος για τον ίδιο προσωπικά και για τους κανόνες ευγένειας που ισχύουν», τόνισε η Süddeutsche Zeitung.
Ο Scholz «απαίτησε ανοιχτά» από άλλες χώρες της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Βερολίνου, το οποίο ανακοίνωσε διπλασιασμό της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία για το 2024 στα 8 δισεκ ευρώ, ενώ η έκκλησή του απευθυνόταν στις μεγάλες χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία και «πάνω από όλα», Γαλλία.
Όπως επισημαίνει ο Süddeutsche Zeitung, το χάσμα μεταξύ της «ενίοτε βομβιστικής φιλοουκρανικής ρητορικής» της Γαλλίας και της συνεισφοράς της Γαλλίας, «μετρούμενη σε ευρώ», είναι «ακόμα σημαντικό».
Όπως είπε στην Süddeutsche Zeitung ανώνυμος Ευρωπαίος διπλωμάτης, η Γερμανία υποσχέθηκε στην Ουκρανία 8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2024, η Ολλανδία 2,5 δισεκ., ενώ «δεν ακούστηκε κάτι τέτοιο» από τη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης