Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερυθρά Θάλασσα: Οι ΗΠΑ διαψεύδουν τους Houthis για την επίθεση με πύραυλο στο φορτηγό πλοίο Ocean Jazz

Ερυθρά Θάλασσα: Οι ΗΠΑ διαψεύδουν τους Houthis για την επίθεση με πύραυλο στο φορτηγό πλοίο Ocean Jazz
Στη σχετική διάψευση προέβη η υπηρεσία Τύπου του Πέμπτου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ
Οι πληροφορίες από το ανταρτικό κίνημα της Υεμένης Houthis στο φορτηγό πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ Ocean Jazz δεν είναι αληθείς, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.
Στη σχετική διάψευση προέβη η υπηρεσία Τύπου του Πέμπτου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η πληροφορία που δημοσιεύτηκε από την υπηρεσία Τύπου στο κοινωνικό δίκτυο X, ξεκαθαρίζει πως «η αναφορά των Houthis που υποστηρίζονται από το Ιράν για μια δήθεν επιτυχημένη επίθεση στο M/V Ocean Jazz είναι προφανώς ψευδής». 


Σημειώνει, δε, ότι το πολεμικό ναυτικό «διατηρούσε συνεχώς επαφή με το M/V Ocean Jazz κατά το ασφαλές πέρασμά του» από τον Κόλπο του Άντεν.
Νωρίτερα, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του κινήματος, Yahya Saria, είχε ανακοινώσει ότι το πλοίο «επλήγη από αντιπλοϊκούς πυραύλους».
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του κινήματος, η επίθεση ήταν μέρος των αντιποίνων για τους βομβαρδισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας στο έδαφος της Υεμένης.
Στην ανακοίνωσή του προσέθεσε ότι «θα συνεχίσουν να εμποδίζουν τα ισραηλινά πλοία να εισέρχονται στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης μέχρι να σταματήσει η επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού και ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας».
Σύμφωνα με την υπηρεσία MarineTraffic, το υπερμεγέθες φορτηγό πλοίο Ocean Jazz με σημάια ΗΠΑ απέπλευσε από τη ναυτική βάση Rota, η οποία βρίσκεται στην επαρχία του Kadiz στην Ισπανία, στις 5 Ιανουαρίου.
Η τελευταία φορά που το πλοίο μετέδωσε δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία του ήταν στις 18 Ιανουαρίου - τότε ήταν στο βόρειο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας - όχι μακριά από τη Χουργκάντα.
Ωστόσο, πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις και το λιμάνι προορισμού του Ocean Jazz δεν είναι διαθέσιμες στο σύστημα της εφαρμογής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης