Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τελειωμένος» στη συνείδηση των Ουκρανών ο Zelensky - Ηττάται με πάταγο σε β' γύρο προεδρικών εκλογών από τον ... Zaluzhny

«Τελειωμένος» στη συνείδηση των Ουκρανών ο Zelensky - Ηττάται με πάταγο σε β' γύρο προεδρικών εκλογών από τον ... Zaluzhny
Ο Zaluzhny θα συγκέντρωνε το 37,5% της ψήφου των Ουκρανών, ενώ ο Zelesnky μόλις το 15,84% της προτίμησης των εκλογέων, εφόσον βρίσκονταν αντιμέτωποι στον β΄γύρο
Σε μια αρκούντως αποκαλυπτική έρευνα γνώμης σχετικά με τη δημοφιλία του Volodymyr Zelensky, καταδεικνύεται ότι ο νυν πρόεδρος θα έχανε με πάταγο από το Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valerii Zaluzhnyi, εφόσον τον αντιμετώπιζε σε δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Μάλιστα, σε αυτό το υποθετικό σενάριο κατά το οποίο ο πρόεδρος θα ... ανατρεπόταν από τον Αρχιστρατηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Zaluzhny θα συγκέντρωνε το 37,5% της ψήφου των Ουκρανών, ενώ ο Zelesnky μόλις το 15,84% της προτίμησης των εκλογέων.
Ωστόσο, όπως καταμαρτυρά η έρευνα της Advanced Legal Initiatives, η απογοήτευση των Ουκρανών πολιτών δεν περιορίζεται στον νυν πρόεδρο, αλλά αφορά στο σύνολο του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Και τούτο, διότι το 21,29% των ερωτηθέντων θα αγνούσε πλήρως τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, ανεξάρτητα από τους εκάστοτε υποψήφιους κατέρχονταν στις προεδρικές εκλογές.
Οι εν λόγω ψηφοφόροι είτε θα επέλεγαν το λευκό/άκυρο, είτε την αποχή, με αποτέλεσμα να μην υποστηρίξουν κανέναν από τους προτεινόμενους υποψηφίους.

Χαμηλές επιδόσεις Zelensky ανεξαρτήτως συνυποψηφίου

Στο σενάριο κατά το οποίο ο προκάτοχός του Zelensky, Petro Poroshenko -ο οποίος ανήλθε στην εξουσία το 2014- είχε εισέλθει στον δεύτερο γύρο απέναντι στον σημερινό αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου, ο νυν πρόεδρος θα επικρατούσε του αντιπάλου του με την ελάχιστη διαφορά του 1% - καθώς οι υποψήφιοι θα είχαν λάβει 16,87% και 15,71% των ψήφων, αντίστοιχα.
Ταυτόχρονα, το ποσοστό εκείνων που θα αγνοούσαν τις εκλογές ή δεν έχουν αποφασίσει ακόμη είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι στην περίπτωση της μονομαχίας του με τον Zaluzhny.
Ακόμη και η νίκη του Zelensky επί της Yulia Tymoshenko, η οποία ουσιαστικά δεν είναι πια κεντρικό πολιτικό πρόσωπο στο Κίεβο, δεν θα ήταν πολύ πειστική, αφού θα περιοριζόταν σε μια διαφορά μικρότερη του 3%.
Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση ο Volodymyr Zelensky θα σημέιωνε το καλύτερο ποσοστό του με 17,32%.
Έτσι, ο Zaluzhny έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση των Ουκρανών ως ένας σοβαρός ανταγωνιστής για τον Zelensky στον αγώνα για την εξουσία στην Ουκρανία και μπορεί κάλλιστα, με την άδεια της Ουάσιγκτον, να γίνει ο επόμενος αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου.
Ύστερα, πάλι, είναι δύσκολο κανείς να διαλέξει μεταξύ ενός αποτυχημένου αρχιστράτηγου κι ενός αποτυχημένου πολιτικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης