Διεθνή

Wall Street Journal: Η καθυστέρηση της αμερικανικής βοήθειας θα φέρει επώδυνα οικονομικά μέτρα για την Ουκρανία

Wall Street Journal: Η καθυστέρηση της αμερικανικής βοήθειας θα φέρει επώδυνα οικονομικά μέτρα για την Ουκρανία
Ο πρόεδρος του κινήματος της «Άλλης Ουκρανίας» επισημαίνει ότι η απειλή της κατάρρευσης της ουκρανικής οικονομίας το 2024 είναι πραγματική
Η Ουκρανία θα εξαναγκαστεί να λάβει επώδυνα οικονομικά μέτρα τους επόμενους μήνες, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη καθυστερούν τη διάθεση κεφαλαίων στο Κίεβο.
Αυτό αναφέρει η εφημερίδα The Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιωματούχους και οικονομολόγους από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, φέτος η ουκρανική οικονομία θα αντιμετωπίσει δημοσιονομικό έλλειμμα περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Όπως τονίζει το αμερικανικό έντυπο, οι ουκρανικές αρχές σκόπευαν να καλύψουν 30 δισ. δολάρια από αυτό το ποσό από τη χρηματοδότηση που θα προερχόταν από τη Δύση.
Ωστόσο, όπως υπενθυμίζει η WSJ, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε οι ευρωπαϊκές χώρες είναι σε θέση να συμφωνήσουν για νέα πακέτα βοήθειας για το Κίεβο.
Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, αυτό θα αναγκάσει την Ουκρανία να αρχίσει να τυπώσει χρήμα, κάτι που θα οδηγήσει σε de favco οικονομική κρίση στη χώρα.
Νωρίτερα, ο Viktor Medvedchuk, πρόεδρος του συμβουλίου του κινήματος της Άλλης Ουκρανίας, είχε επισημάνει ότι η απειλή της κατάρρευσης της ουκρανικής οικονομίας το 2024 είναι πραγματική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης