Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell - ΕΕ: Είναι η λάθος στιγμή να εξασθενίσει η βοήθεια προς την Ουκρανία

Borrell - ΕΕ: Είναι η λάθος στιγμή να εξασθενίσει η βοήθεια προς την Ουκρανία
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι χώρες της ΕΕ θα μπορέσουν σύντομα να συμφωνήσουν για τη διάθεση 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία
Οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών της ΕΕ συμφώνησαν ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία πρέπει να ενισχυθεί, και μάλιστα επιταχυνόμενη, και όχι να αποδυναμωθεί σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πολέμου.
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
«Οι υπουργοί συμφώνησαν ότι τώρα δεν είναι η ώρα να αποδυναμωθεί η υποστήριξη προς την Ουκρανία, αλλά αντίθετα - να κάνουμε περισσότερα και πιο γρήγορα: οικονομικά, στρατιωτικά, στην εκπαίδευση στρατιωτών και ό,τι χρειάζεται η Ουκρανία για να προστατευθεί» τόνισε σχετικά ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιπλέον, o επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι χώρες της ΕΕ θα μπορέσουν σύντομα να συμφωνήσουν για τη διάθεση 5 δισ. ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
«Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία για 5 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης για τη δημιουργία ταμείου για να βοηθήσουμε την Ουκρανία.
«Έχουμε παρουσιάσει μια πρόταση στα κράτη μέλη για να πούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό το ταμείο», εξήγησε.
Τέλος, ο Borrell έκανε γνωστό στον Τύπο, πως θα ταξιδέψει στην Ουκρανία την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης