Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (Ισραήλ): Οδηγούμαστε σε απ' ευθείας διαπραγματεύσεις με τη Hamas για τους αιχμαλώτους, μεσολάβηση τέλος

Netanyahu (Ισραήλ): Οδηγούμαστε σε απ' ευθείας διαπραγματεύσεις με τη Hamas για τους αιχμαλώτους, μεσολάβηση τέλος
«Υπάρχει μια πρωτοβουλία αποκλειστικά δική μας. Δεν θα δώσω περισσότερες λεπτομέρειες» αποκάλυψε ο Ισραηλινός πρωθυπυοργός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu αναφέρθηκε τη Δευτέρα (22/1) στην αδιαμεσολάβητη πρωτοβουλία του ίδιου του Ισραήλ, για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.
«Υπάρχει μια πρωτοβουλία αποκλειστικά δική μας. Δεν θα δώσω περισσότερες λεπτομέρειες», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνάντησης με συγγενείς Ισραηλινών που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Hamas.
Η παλαιστινιακή οργάνωση εκτιμάται ότι κρατά περίπου 136 Ισραηλινούς μετά τη διασυνοριακή της επίθεση στις 7 Οκτωβρίου.
Έκτοτε, το Ισραήλ εξαπέλυσε θανατηφόρα επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25.295 Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας 63.000.
Στον αντίποδα, περίπου 1.200 Ισραηλινοί εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς.
Οι προσπάθειες διαμεσολάβησης της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση άλλης ομάδας Ισραηλινών ομήρων καθώς η Hamas απαιτεί τον τερματισμό της θανατηφόρας επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Πάντως, ο Netanyahu ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση από τη Hamas για συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.
«Δεν υπάρχει πραγματική πρόταση από τη Hamas. Δεν είναι αλήθεια. Το λέω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ, επειδή υπάρχουν τόσες πολλές ανακριβείς δηλώσεις που σίγουρα είναι οδυνηρές για εσάς», εξήγησε σχετικά.
Μια προηγούμενη συμφωνία μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ τον Νοέμβριο είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση 81 Ισραηλινών και 24 αλλοδαπών σε αντάλλαγμα 240 Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων 71 γυναικών και 169 παιδιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης