Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ναυάγησε το deal των Sony και Zee Entertainment

Ναυάγησε το deal των Sony και Zee Entertainment
Ακυρώθηκε η συγχώνευση
Σχετικά Άρθρα
Την ακύρωση της συγχώνευσης ύψους 10 δισεκ. ευρώ της ινδικής μονάδας της με την Zee Entertainment Enterprises, γνωστοποίησε σήμερα 22/1 η Sony Group, καθώς υπήρξε αδιέξοδο για το ποιος θα ηγηθεί στο νέο σχήμα.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, ο ιαπωνικός κολοσσός έστειλε ειδοποίηση καταγγελίας στη Zee Entertainment για να ακυρώσει τη συγχώνευση των ινδικών δραστηριοτήτων τους ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε πριν από δύο και πλέον χρόνια, θεωρήθηκε κρίσιμη για την επιβίωση των εταιρειών σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά, δεδομένης της επικείμενης συγχώνευσης μεταξύ των ινδικών επιχειρήσεων της Disney και των περιουσιακών στοιχείων των μέσων ενημέρωσης της Reliance Industries του δισεκατομμυριούχου Μουκές Αμπάνι.
Η Sony δήλωσε, ότι είχε «εμπλακεί σε συζητήσεις με καλή πίστη για την παράταση της ημερομηνίας λήξης, αλλά η περίοδος συζήτησης έληξε χωρίς να υπάρξει συμφωνία».
Ως λόγο για τον τερματισμό επικαλέστηκε ανεκπλήρωτους όρους της συμφωνίας συγχώνευσης.
Το αδιέξοδο σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί της συνδυασμένης εταιρείας είχε θέσει τη συγχώνευση σε κίνδυνο.
Η Zee πρότεινε τον διευθύνοντα σύμβουλο Punit Goenka, αλλά η Sony διαφώνησε υπό το πρίσμα μιας έρευνας της ρυθμιστικής αρχής της αγοράς για τον Goenka.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης