Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβλήθηκε για Τρίτη 23 Ιανουαρίου η δίκη του Donald Trump για συκοφαντική δυσφήμιση

Αναβλήθηκε για Τρίτη 23 Ιανουαρίου η δίκη του Donald Trump για συκοφαντική δυσφήμιση
Η E. Jean Carroll ζητάει αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για ηθική και επαγγελματική ζημία.
Σχετικά Άρθρα
Αναβλήθηκε για την Τρίτη 23 Ιανουαρίου η δίκη του Donald Trump για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης που τον βαραίνει.
 
Πιο αναλυτικά, ο δικαστής που έχει αναλάβει την εκδίκαση της τελευταίας αστικής αγωγής της συγγραφέα E. Jean Carroll εναντίον του Trump ανέβαλε τη δίκη για μια ημέρα, καθώς κάποιος από τους ενόρκους ένιωθε αδιάθετος και οι γονείς μίας από τους δικηγόρους του Trump διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Την ίδια στιγμή, ο δικαστής δήλωσε πως ένας εκ των ενόρκων νιώθει πως έχει πυρετό και ναυτία και του είπε να υποβληθεί σε εξέταση για COVID.

Παράλληλα, η Alina Habba, συνήγορος υπεράσπισης του Trump, κατέθεσε πως ανέβασε πυρετό το Σαββατοκύριακο, αφότου δείπνησε με τους γονείς της την Παρασκευή. Η ίδια όσο και ο έτερος δικηγόρος βγήκαν αρνητικοί σήμερα στην εξέταση για κορονοϊό.

Παρόλα αυτά, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προκριματικές εκλογές μετέβη το πρωί της  Δευτέρας 22 Ιανουαρίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης για να παραστεί στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση, μια διαδικασία που κίνησε μια συγγραφέας τον οποίο κατηγόρησε για βιασμό.

Την παραμονή της ψηφοφορίας για τις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία του New Hampshire , o Τrump ενδέχετο να καταθέσει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του αντιμέτωπος με την πρώην αρθρογράφο του περιοδικού Elle Ε. Jean Carroll, η οποία έχει ήδη πετύχει σε αστικό δικαστήριο την καταδίκη του δισεκατομμυριούχου το 2023 και την επιδίκαση αποζημίωσης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για σεξουαλική επίθεση το 1996 και συκοφαντική δυσφήμιση.

Παρά την πρώτη ομόφωνη ετυμηγορία, τον Μάιο του 2023, ο Trump συνέχισε να δυσφημίζει και να προσβάλει τη συγγραφέα, την οποία έχει χαρακτηρίσει "τρελή", με μια "ψεύτικη ιστορία", την οποία δεν έχει "ποτέ δει στη ζωή του".

Η δεύτερη δίκη προέκυψε από τη μήνυση που κατέθεσε για συκοφαντική δυσφήμιση η Carroll, με αφορμή τις δηλώσεις του Trump τον Ιούνιο του 2019, όταν εκείνη τον κατηγόρησε πρώτη φορά για βιασμό σε ένα βιβλίο.

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως η αντίδικός του, που δεν "ήταν του γούστου του", επινόησε τα πάντα για να "πουλήσει ένα νέο βιβλίο". Εκείνη η ακροαματική διαδικασία είχε καθυστερήσει, όμως η δεύτερη αυτή δίκη ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Η E. Jean Carroll ζητάει αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για ηθική και επαγγελματική ζημία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης