Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελικά δεν ήταν ρωσική προπαγάνδα – Γάλλοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο Kharkiv - Τα στοιχεία διαψεύδουν τη Δύση

Τελικά δεν ήταν ρωσική προπαγάνδα – Γάλλοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο Kharkiv - Τα στοιχεία διαψεύδουν τη Δύση
Πρόκειται κυρίως για νεαρούς άνδρες, οι οποίοι πιθανότατα είχαν στρατιωτική εμπειρία στο παρελθόν και πίστευαν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι τόσο εύκολος όσο η μάχη με ορισμένους ένοπλους μαχητές στις αφρικανικές ερήμους
Ήταν 17 Ιανουαρίου 2023 όταν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα ότι μετά από χτύπημα ακριβείας δεκάδες ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην πόλη Kharkiv της Ουκρανίας.
Ο ρωσικός στρατός ανέφερε τότε ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν Γάλλοι, γεγονός που διέψευδε κατηγορηματικά η Γαλλία μέσω ανακοινώνσεων της από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Ωστόσο το φως της δημοσιότητας, είδαν σήμερα τα ονόματα των θυμάτων, γεγονός που καταρρίπτει το γαλλικό αφήγημα...
Ειδικότερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με τα ονόματα 13 Γάλλων που, όπως υποστηρίζει, βρίσκονταν στο Kharkiv κατά τη διάρκεια του «χτυπήματος» των Ρώσων σε προσωρινό σημείο ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων.
Σύμφωνα με το RIA, ο κατάλογος που δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι ελλιπής και προέρχεται από την οργάνωση SOS Donbass.
«Είναι μια ελλιπής λίστα των Γάλλων μισθοφόρων που ήταν στο Kharkiv κατά τη διάρκεια του χτυπήματος από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι πιο σημαντικές πληροφορίες, εάν είναι ζωντανοί ή νεκροί, στρατιωτικός βαθμός, κοκ θα γίνουν γνωστά αργότερα, όπως και άλλα ονόματα» επισημαίνει στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η Anna Novikova, επικεφαλής της οργάνωσης SOS Donbass, η οποία υποστηρίζει πως η ηλικία των Γάλλων μισθοφόρων κυμαίνεται μεταξύ 24 και 49 ετών.

Βάσει των πληροφοριών αυτών, η σχετική λίστα των ονομάτων με την ημερομηνία γέννησης τους είναι η εξής:

Albert Aymeric, (12/22/1999)
Alexis Drion (Alexis Drion, 06/13/1986)
Berenger Guillaume Alain Minaud, (12/30/1978)
Charles Bertin Roussel (09/01/1996)
Emmanuel Tanguy Kenneth Delange Grandal (09/26/1998)
Gilles Bernard Sylvain (10/27/1980)
Jacques-Pierre Gabriel Evrard Philippe (09/29/1987)
Jean-Pierre Bonnot Chris Heraid, (07/17/1999
Marcellin Demon (05/23/2002)
Maris Andre Dubois Clement (09/28/1995)
Sabastienne Claude Remy Benard (04/04/1974)
Thomas Jeremy Nathan Gourier, (02/24/1996)
Valentin Dupoy Mel (01/02/1994).

Πρόκειται κυρίως για νεαρούς άνδρες, οι οποίοι πιθανότατα είχαν στρατιωτική εμπειρία στο παρελθόν και πίστευαν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι τόσο εύκολος όσο η μάχη με ορισμένους ένοπλους μαχητές στις αφρικανικές ερήμους. 
list-1.jpg

Ισχυρό μήνυμα Ρωσίας σε ξένους μαχητές
 
Τα χτυπήματα της Ρωσίας σε εγκαταστάσεις, που στεγάζουν ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία, πιθανότατα θα «μετριάσουν τον ενθουσιασμό» των ξένων στρατιωτών, δήλωσε στο Sputnik η απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Karen Kwiatkowski.
Χτυπήματα όπως αυτό που πραγματοποίησε η Ρωσία στο Kharkiv «αυξάνουν το επίπεδο κινδύνου για αυτούς τους στρατιώτες και άλλους, που βρίσκονται στην Ουκρανία αποκλειστικά για τα χρήματα», σημείωσε η πρώην αναλύτρια του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Η Ρωσία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους ξένους μαχητές και σε άλλους έτοιμους να ενταχθούν στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου για μετρητά.
«Ίσως θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα, και αν αυτό δεν γίνει, αναμφίβολα θα μειώσει τον ενθουσιασμό τους», είπε η Kwiatkowski.

Ποιοι είναι οι μισθοφόροι

Αναλογιζόμενη το είδος των ανθρώπων, που εργάζονται ως επαγγελματίες για τον ουκρανικό στρατό, εν μέσω της αποτυχημένης αντεπίθεσης και των τεράστιων απωλειών του, η αναλύτρια εκτίμησε ότι είναι προϊόν πολυετών πολέμου και κοινωνικής παρακμής στη Δύση.
«Οι μισθοφόροι στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, είναι άνθρωποι που έχουν καταστραφεί κοινωνικά και ψυχολογικά,
Κυρίως οι Αμερικανοί είναι στρατιώτες που συμμετείχαν σε επεμβάσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, ακόμη και στην πρώην Γιουγκοσλαβία και σε διάφορα άλλα μέρη», είπε η Kwiatkowski.
«Κάποιοι είναι αναμφίβολα κοινωνιοπαθείς που απολαμβάνουν να σκοτώνουν ανθρώπους, αλλά άλλοι επιδιώκουν να αισθάνονται κομμάτι μίας ομάδας που αγωνίζεται για κάτι αληθινό και η μάχη τους, το δίνει αυτό», σημείωσε.



french_flag-768x512.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης