Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μανιφέστο Weidel (AfD): Η Γερμανία δεν ανήκει στην ΕΕ, θέλουμε D-exit - Άμεση απέλαση για αλλοδαπούς εγκληματίες

Μανιφέστο Weidel (AfD): Η Γερμανία δεν ανήκει στην ΕΕ, θέλουμε D-exit - Άμεση απέλαση για αλλοδαπούς εγκληματίες
Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία θα πιέσει για ένα δημοψήφισμα τύπου Brexit...
Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης «βλέπει» το μέλλον της Γερμανίας η επικεφαλής του εθνικιστικού AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) Alice Weidel.
Όπως επισημαίνει, αν το κόμμα της αναλάβει την εξουσία, θα επιδιώξει δημοψήφισμα… τύπου Brexit - το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, θεωρεί σωστή απόφαση.
«Είναι μια σημαντική απόφαση για την εθνική κυριαρχίας μας, την οποία πρέπει να λάβουμε» είπε σε συνέντευξή της στους Financial Times.
Επίσης, η Weidel, ηγέτις του κόμματος από το 2022, επεσήμανε πως μια κυβέρνηση AfD θα επιδιώξει να μεταρρυθμίσει την ΕΕ και να άρει το «δημοκρατικό της έλλειμμα», μεταξύ άλλων περιορίζοντας τις εξουσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιας «μη εκλεγμένης εκτελεστικής εξουσίας».
«Αλλά εάν μια μεταρρύθμιση δεν είναι δυνατή, εάν αποτύχουμε να ανοικοδομήσουμε την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ, θα πρέπει να αφήσουμε τους πολίτες να αποφασίσουν, όπως έκανε η Βρετανία», είπε.
«Και θα μπορούσαμε να κάνουμε δημοψήφισμα για το «D-exit» - μια έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ».
Η ιδέα σπάει ένα σημαντικό ταμπού στη Γερμανία, όπου τα κυρίαρχα κόμματα είναι ευσεβώς φιλοευρωπαϊκά.
Επίσης, το γερμανικό Σύνταγμα θέτει αυστηρούς περιορισμούς σε ό,τι αφορά τα εθνικά δημοψηφίσματα, και ακόμη και αν γινόταν ένα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, λένε οι Financial Times.
Ωστόσο, μεταξύ των ψηφοφόρων του AfD η υποστήριξη προς την ΕΕ είναι πιο αδύναμη - και η AfD ήδη είναι τροχιά να γίνει πρώτο κόμμα.

Λαθρομετανάστευση και απελάσεις 

Αυτή τη στιγμή, βάσει των δημοσκοπήσεων, η AfD απολαμβάνει δημοφιλία 22%, ευρισκόμενο μπροστά από τον συνασπισμό του Olaf Scholz (Σοσιαδημοκράτες, Πράσινοι, Φιλελεύθεροι).
Ως εκ τούτου, αναμένεται να κερδίσει τις κρίσιμες εκλογές στις ανατολικές πολιτείες της Σαξονίας, του Βρανδεμβούργου και της Θουριγγίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο - αν και με όλα τα άλλα μεγάλα κόμματα να αρνούνται να συνάψουν συμφωνίες συνασπισμού μαζί του η πορεία του προς την εξουσία είναι ασαφής.
Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα ωφελείται από την οργή του κόσμου και την οικονομική και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.
Το AfD, σύμφωνα με τους Financial Times, έχει κατηγορηθεί για πάρα πολλά πράγματα, τα οποία εν πολλοίς εμπίπτουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας ακόμα και για τον πλέον κοινό νου.
Σύμφωνα με την Weindel, «το πολιτικό σύστημα στη Γερμανία, με τη βοήθεια συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την τακτική του νομίμου επαναπατρισμού ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν άδεια να παραμείνουν εδώ ή εκκρεμεί εις βάρος τους απόφαση απέλασης».
«Το AfD είναι το κόμμα που υποστηρίζει την εφαρμογή των νόμων σε αυτή τη χώρα.
Η έννοια της μετανάστευσης σημαίνει απέλαση ατόμων που έχουν παράνομα αποκτήσει ιθαγένεια με ψευδή προσχήματα ή ατόμων με διπλή ιθαγένεια που είναι ύποπτα για τρομοκρατία ή είναι καταδικασμένοι εγκληματίες» ανέφερε η Weindel αποκλείοντας το ενδεχόμενο μαζικών απελάσεων.
Φυσικά, το AfD δεν θα προβεί σε οριζόντια μέτρα, δεν θα τους διώξει όλους.
«Δεν μπορείς να γενικεύσεις εδώ.
Ωστόσο, οι 1,1 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία δεν έχουν μακροπρόθεσμο μέλλον στη χώρα, ήταν λάθος να τους αφήσουμε να λάβουν προνοιακά επιδόματα. Είναι σαφές ότι όταν τελειώσει ο πόλεμος, όλοι οι Ουκρανοί θα πρέπει να πάνε σπίτι τους.
Θα πρέπει ούτως ή άλλως να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας τους».

Το κόμμα

Το AfD ιδρύθηκε το 2013 από συντηρητικούς οικονομολόγους που εξοργίστηκαν από τα προγράμματα διάσωσης της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της κρίσης του δημόσιου χρέους.
Σταδιακά το κόμμα μετατοπίστηκε προς τα δεξιά, οδηγούμενο από ένα κύμα οργής για την πολιτική ανοιχτών θυρών της πρώην καγκελαρίου Angela Merkel.
Η Weidel, η οποία έχει διδακτορικό στα οικονομικά και έχει εργαστεί για την Goldman Sachs και την Allianz Global Investors, ηγείται της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD από το 2017, ξεχωρίζoντας σε ένα ανδροκρατούμενο κόμμα.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης