Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oυκρανία: Ο Zelensky καταφεύγει στον δανεισμό από την Πολωνία για να περισώσει το καθημαγμένο του οπλοστάσιο

Oυκρανία: Ο Zelensky καταφεύγει στον δανεισμό από την Πολωνία για να περισώσει το καθημαγμένο του οπλοστάσιο
«Το πολωνικό δάνειο θα γίνει μια νέα μορφή συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» δηλώνει ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Ουκρανία θα αγοράσει όπλα από την Πολωνία επί πιστώσει, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky μετά τη συνάντηση στο Κίεβο με τον νεοεκλεγέντα Πολωνό πρωθυπουργό Donald Tusk.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, το ... «πολωνικό δάνειο» θα γίνει μια νέα μορφή συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
«Εκτιμούμε την ακλόνητη υποστήριξη και το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από την Πολωνία, καθώς και μια νέα μορφή συνεργασίας που στοχεύει σε μεγάλης κλίμακας αγορές όπλων για τις ανάγκες της Ουκρανίας - το πολωνικό δάνειο για την Ουκρανία», ανέφερε ο Zelensky στο X (πρώην Twitter).
Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι συζήτησαν με τον Tusk τις δυνατότητες μελλοντικής κοινής παραγωγής όπλων Βαρσοβίας και Κιέβου.
Επισημαίνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Mateusz Morawiecki, ο οποίος ήταν τότε πρωθυπουργός της Πολωνίας, δήλωσε ότι η Βαρσοβία δεν προμήθευε πλέον το Κίεβο με όπλα.
Αργότερα,ο Peter Müller, ο οποίος κατείχε τότε τη θέση του γραμματέα Τύπου της πολωνικής κυβέρνησης, εξήγησε ότι οι αρχές της Βαρσοβίας μεταφέρουν στην Ουκρανία μόνο εκείνα τα όπλα, η προμήθεια των οποίων είχε συμφωνηθεί νωρίτερα.
Μετά από αυτές τις διευκρινίσεις της πολωνικής πλευράς, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία συνεχίζει να λαμβάνει όπλα από την Πολωνία, χωρίς να διευκρινίζει εάν μιλάμε για νέες προμήθειες ή για λήψη αποστολών όπλων που έχουν συμφωνηθεί προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης