Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμή παραδοχή Borrell (ΕΕ): Απέτυχε η «αντεπίθεση» της Ουκρανίας - Δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα

Ωμή παραδοχή Borrell (ΕΕ): Απέτυχε η «αντεπίθεση» της Ουκρανίας - Δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα
Παραδοχή αποτυχίας από τον κορυφαίο αξιωματούχο...
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell παραδέχτηκε ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Παραδοχή αποτυχίας από τον κορυφαίο αξιωματούχο...
«Σήμερα, για άλλη μια φορά υπάρχουν φήμες περί ειρήνης και ακούμε ξανά φωνές που ισχυρίζονται ότι η νίκη για την Ουκρανία είναι αδύνατη και ότι η δυτική υποστήριξη δεν θα διαρκέσει πολύ», έγραψε ο διπλωμάτης σε άρθρο για την ισπανική εφημερίδα El País.
Ο Borrell σημείωσε επιπροσθέτως ότι «η περσινή (2023) αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα».
Κατά τη γνώμη του, «αντί να προσφέρει συμφιλίωση», η ΕΕ θα πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της σε τομείς όπου η Ουκρανία έχει επιτύχει.
«Η εν λόγω διαδικασία πρέπει να συνοδεύεται από μια αναβίωση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας», πρόσθεσε.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε ότι (η βιομηχανία) δεν είναι διόλου έτοιμη για αυτό που αντιμετωπίζουμε στο μέτωπο της Ουκρανίας, καθώς... έχει σχεδιαστεί για καιρό ειρήνης».
Από την άποψη αυτή, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ υποστήριξε ότι χρειάζεται μια σημαντική αύξηση της ευρωπαϊκής παραγωγικής ικανότητας.
«Αν και οι αμυντικές δαπάνες έχουν ήδη αυξηθεί κατά 40% σε σύγκριση με το ιστορικό χαμηλό του 2014, η αναβάθμιση δεν συμβαίνει αρκετά γρήγορα», τόνισε, εφιστώντας την προσοχή, ενώ στάθηκε στην ανάγκη - όπως τόνισε σχετικά - «να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα» ενάντια στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης