Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Ο Szijjarto (ΥΠΕΞ) χαρακτήρισε περιττό το 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας - «Έχουν ήδη αποτύχει»

Ουγγαρία: Ο Szijjarto (ΥΠΕΞ) χαρακτήρισε περιττό το 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας - «Έχουν ήδη αποτύχει»
Τις χαρακτήρισε ως αποτυχημένες... 
Η Ουγγαρία θεωρεί περιττό το 13ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας και δεν θα το υποστηρίξει εάν περιλαμβάνει απαγορεύσεις στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. Αυτό δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων Peter Szijjártó, ο οποίος συμμετέχει σε συνάντηση με συναδέλφους από χώρες της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Υπενθύμισε ότι όπως είχε πει στο παρελθόν «τα προηγούμενα 12 πακέτα κυρώσεων είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία παρά στη ρωσική οικονομία και δεν έφεραν πιο κοντά την επίτευξη της ειρήνης» στην Ουκρανία. «Αν δείτε τους αριθμούς, αποδεικνύεται ότι η πολιτική των κυρώσεων έχει αποτύχει», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Ωστόσο, είπε σε μια συνάντηση με Ούγγρους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος της συνάντησης, ότι οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν ένα νέο,13ο πακέτο περιοριστικών μέτρων «και μάλιστα προτείνουν να επηρεάσει την πυρηνική ενέργεια».
«Η Ουγγαρία δεν θα υποστηρίξει τις νέες κυρώσεις», δήλωσε ο Szijjártó σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι M1.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης