Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοψήφισμα για την έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ ζητά το AfD

Δημοψήφισμα για την έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ ζητά το AfD
Η ακροδεξιά φαίνεται να διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία, καθώς βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες στη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο
Το ακροδεξιό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία", πιέζει προς την διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αίτημα την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το AfD, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά ανόδου όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, σχεδιάζει να προτείνει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αν βρεθεί στο τιμόνι της εξουσίας.
"Αν μια μεταρρύθμιση δεν είναι δυνατή, αν δεν καταφέρνουμε να αποκαταστήσουμε την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ, θα πρέπει να αφήσουμε το λαό να αποφασίσει, όπως το έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο", ανέφερε σε συνέντευξή της η επικεφαλής του γερμανικού κόμματος, Alice Weidel.
Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, η Weidel, δήλωσε πως μια κυβέρνηση του AfD, θα διόρθωνε το δημοκρατικό έλλειμμα που χαρακτηρίζει την ΕΕ.
Η ακροδεξιά φαίνεται να διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία, καθώς βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες στη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο, με τα ποσοστά της να κυμαίνονται κοντά στο 22%, γεγονός που την βγάζει μπροστά ακόμα και από το κυβερνών SPD του Όλαφ Σολτς και λίγο πίσω από τους συντηρητικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης