Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγορές 5ετών αμερικανικών ομολόγων συστήνουν JP Morgan και Morgan Stanley – Τι εκτιμούν για Fed

Αγορές 5ετών αμερικανικών ομολόγων συστήνουν JP Morgan και Morgan Stanley – Τι εκτιμούν για Fed
Η Morgan Stanley βλέπει περιθώρια για ανάκαμψη στα ομόλογα τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η JPMorgan προτείνει στους επενδυτές να αγοράσουν πενταετή ομόλογα
Δύο μεγάλες εταιρείες της Wall Street συνιστούν στους επενδυτές να αρχίσουν να αγοράζουν πενταετή αμερικανικά ομόλογα, αφού είδαν τη χειρότερη βουτιά τους από τον Μάιο την περασμένη εβδομάδα.
Η Morgan Stanley βλέπει περιθώρια για ανάκαμψη στα ομόλογα τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η JPMorgan προτείνει στους επενδυτές να αγοράσουν πενταετή ομόλογα, καθώς οι αποδόσεις έχουν ήδη ανέβει σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία τον Δεκέμβριο, αν και προειδοποίησε ότι οι αγορές εξακολουθούν να είναι πολύ επιθετικές στην τιμολόγηση ότι θα αρχίσουν οι μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.
«Αυτή είναι η «βουτιά» που θα προσπαθούσαμε να αγοράσουμε», ανέφερε ο Matthew Hornbach, παγκόσμιος επικεφαλής μακροοικονομικής στρατηγικής στη Morgan Stanley.
«Με λιγότερη δημοσιονομική υποστήριξη και πολύ πιο κρύο καιρό, βλέπουμε καθοδικούς κινδύνους για τα δεδομένα δραστηριότητας των ΗΠΑ που παραδόθηκαν τον Φεβρουάριο».

Στο επίκεντρο τα 5ετή ομόλογα

Οι πενταετείς αποδόσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 22 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα, τις περισσότερες από την περίοδο έως τις 19 Μαΐου, καθώς οι επενδυτές μείωσαν τα στοιχήματα για περικοπές επιτοκίων από την Federal Reserve φέτος.
Η συνεχής ώθηση από στελέχη της κεντρικής τράπεζας, μαζί με τα υγιή στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, έστειλαν τις πιθανότητες μείωσης του Μαρτίου σε σχεδόν 40%.
Η αγορά αναμένει τώρα πέντε μειώσεις κατά 25 μ.β. από τη Fed φέτος, από έξι μειώσεις που τιμολογούσε στις 12 Ιανουαρίου.
Η αγορά ομολόγων αντιμετωπίζει επίσης κινδύνους ενόψει της πρώτης ανάγνωσης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ τέταρτου τριμήνου που αναμένεται την Πέμπτη, η οποία θα σηματοδοτήσει τα ισχυρότερα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης από το 2021.
Ο προτιμώμενος δείκτης του υποκείμενου πληθωρισμού της Fed αναμένεται την Παρασκευή και προβλέπεται για να παρουσιάσει τον 11ο συνεχόμενο μήνα φθίνουσας ετήσιας αύξησης των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης