Τελευταία Νέα
Διεθνή

RIA Novosti: Στη δημοσιότητα 13 ονόματα Γάλλων μισθοφόρων - Pushilin: Υποκρισία από Παρίσι

RIA Novosti: Στη δημοσιότητα 13 ονόματα Γάλλων μισθοφόρων - Pushilin: Υποκρισία από Παρίσι
Περαιτέρω στοιχεία για το εάν είναι ζωντανοί ή νεκροί, ο στρατιωτικός τους βαθμός και για το εάν υπάρχουν και άλλα ονόματα θα δοθούν πληροφορίες αργότερα
Αν και η Γαλλία αρνείται κατηγορηματικά ότι Γάλλοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών στο Donbass, επικαλούμενη τους σχετικούς νόμους που απαγορεύουν τους μισθοφόρους, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με τα ονόματα 13 Γάλλων που, όπως υποστηρίζει, βρίσκονταν στο Kharkiv κατά τη διάρκεια του «χτυπήματος» των Ρώσων σε προσωρινό σημείο ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων.
Σύμφωνα με το RIA, ο κατάλογος που δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι ελλιπής και προέρχεται από την οργάνωση SOS Donbass.
«Είναι μια ελλιπής λίστα των Γάλλων μισθοφόρων που ήταν στο Kharkiv κατά τη διάρκεια του χτυπήματος από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι πιο σημαντικές πληροφορίες, εάν είναι ζωντανοί ή νεκροί, στρατιωτικός βαθμός, κοκ θα γίνουν γνωστά αργότερα, όπως και άλλα ονόματα» επισημαίνει στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η Anna Novikova, επικεφαλής της οργάνωσης SOS Donbass, η οποία υποστηρίζει πως η ηλικία των Γάλλων μισθοφόρων κυμαίνεται μεταξύ 24 και 49 ετών.

Η λίστα

Βάσει των πληροφοριών αυτών, η σχετική λίστα των ονομάτων με την ημερομηνία γέννησης τους είναι η εξής:

Albert Aymeric, (12/22/1999)
Alexis Drion (Alexis Drion, 06/13/1986)
Berenger Guillaume Alain Minaud, (12/30/1978)
Charles Bertin Roussel (09/01/1996)
Emmanuel Tanguy Kenneth Delange Grandal (09/26/1998)
Gilles Bernard Sylvain (10/27/1980)
Jacques-Pierre Gabriel Evrard Philippe (09/29/1987)
Jean-Pierre Bonnot Chris Heraid, (07/17/1999
Marcellin Demon (05/23/2002)
Maris Andre Dubois Clement (09/28/1995)
Sabastienne Claude Remy Benard (04/04/1974)
Thomas Jeremy Nathan Gourier, (02/24/1996)
Valentin Dupoy Mel (01/02/1994).

Το χτύπημα

Υπενθυμίζεται πως στις 17 Ιανουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ο ρωσικός στρατός με ένα πυραυλικό χτύπημα ακριβείας έπληξε ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης για ξένους μισθοφόρους στο Kharkiv, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν Γάλλοι.
Βάσει των στοιχείων αυτών, εκτιμάται ότι περισσότεροι από 60 στρατιώτες σκοτώθηκαν.
Τις πληροφορίες αυτές, για την παρουσία Γάλλων μισθοφόρων στο πλευρό των Ουκρανών, αρνήθηκε κατηγορηματικά από τη πρώτη στιγμή η Γαλλία, η οποία έκανε λόγο για «χειραγώγηση» από τη Ρωσία.

Pushilin (Ρωσία): Υποκρισία από το Παρίσι

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denys Pushilin έκανε λόγο για υποκρισία από το Παρίσι, αναφέροντας πως η Γαλλία αρνείται κατηγορηματικά την παρουσία Γάλλων μισθοφόρων λόγω του γαλλικού νόμου που απαγορεύει τον μισθοφορισμό.
«Βάσει των πληροφοριών αλλά και των γεγονότων που έλαβαν χώρα στη γραμμή μάχης, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν Γάλλοι πολίτες που πολεμούν στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και συνάπτουν συμβάσεις.
Αλλά γιατί η Γαλλία συμπεριφέρεται έτσι;
Γιατί δεν μπορεί να το παραδεχτεί;
Είναι ξεκάθαρη η υποκρισία τους.
Ο νόμος τους απαγορεύει τον μισθοφορισμό και αν παραδεχτούν την παρουσία Γάλλων ,τότε αυτό θα έρχεται σε άμεση αντίθεση με τους νόμους τους» υποστήριξε ο Pushilin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης