Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philippot (Γάλλος Πολιτικός): Η έκκληση της Ursula von der Leyen για περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία είναι σκέτη τρέλα

Philippot (Γάλλος Πολιτικός): Η έκκληση της Ursula von der Leyen για περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία είναι σκέτη τρέλα
Ο Florian Philippot τόνισε ότι κανείς δεν έδωσε στην επικεφαλής της ΕΕ την εξουσία να ξοδεύει τα χρήματα των Γάλλων φορολογουμένων
Οι δηλώσεις της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, μετά από συνάντηση με τους ηγέτες της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ενδεχόμενη διάθεση άλλων 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία είναι απολύτως απαράδεκτες, έγραψε ο αρχηγός του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, Florian Philippot στο κοινωνικό δίκτυο Χ.
«Τι τρέλα!
Αυτό σημαίνει ότι δέκα δισεκατομμύρια θα διατεθούν από τη Γαλλία.
Αυτό είναι το αντίστοιχο με 50 νέα νοσοκομεία στη Γαλλία, για παράδειγμα»
Ο Florian Philippot τόνισε ότι κανείς δεν έδωσε στην επικεφαλής της ΕΕ την εξουσία να ξοδεύει τα χρήματα των Γάλλων φορολογουμένων.
Επιπλέον, εξεπλάγη γιατί ούτε ένας Γάλλος βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν ψήφισε κατά του επόμενου πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία.
"Αρκετά!" — συνόψισε ο πολιτικός Florian Philippot.
Στις αρχές Ιανουαρίου, η επικεφαλής της ΕΕ, Ursula von der Leyen, ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει εναλλακτικές επιλογές για την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο από την ΕΕ σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για τη διάθεση τέτοιων πόρων από την ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με την Ursula von der Leyen, τα κεφάλαια που μεταφέρθηκαν στο τέλος του 2023 θα πρέπει να είναι αρκετά για την Ουκρανία για να καλύψει τα έξοδα στις αρχές του 2024.
Σε μια σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στα μέσα Δεκεμβρίου 2023, η Ουγγαρία άσκησε βέτο σε αύξηση του πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2024-2027, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδοτικής βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Orban δεν ψήφισε κατά της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία για την ένταξη στην ΕΕ, αλλά προειδοποίησε ότι η Βουδαπέστη θα έχει ακόμα «75 ευκαιρίες» να εμποδίσει αυτή τη διαδικασία.
Μια νέα σύνοδος κορυφής της ΕΕ για την πολυετή χρηματοδότηση για το Κίεβο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2024 στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης