Τελευταία Νέα
Διεθνή

Klitschko (Δήμαρχος Κιέβου): Ο Zelensky μετατρέπει την Ουκρανία σε αυταρχικό καθεστώς

Klitschko (Δήμαρχος Κιέβου): Ο Zelensky μετατρέπει την Ουκρανία σε αυταρχικό καθεστώς
Σύμφωνα με τον Vitaliy Klitschko, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του Zelensky, δεν έχουν απομείνει ουσιαστικά ανεξάρτητοι θεσμοί εξουσίας στην Ουκρανία, η χώρα κινείται προς τον αυταρχισμό, στον οποίο όλα εξαρτώνται από τη διάθεση ενός ατόμου του Προέδρου της Ουκρανίας
Η Ουκρανία κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, γίνεται ολοένα και πιο αυταρχική χώρα, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaliy Klitschko στην Canadian Globe and Mail.
Ο δήμαρχος του Κιέβου ,Vitaliy Klitschko, επέκρινε τον ενιαίο ουκρανικό τηλεμαραθώνιο, σημειώνοντας ότι οι επικριτές του Zelensky είναι «υπό πίεση».
«Δεν μπορώ να ονομάσω αυτό που βλέπουμε τώρα, δημοκρατία, εξελίσσεται σε αυταρχισμό, η Ουκρανία χάνει την δημοκρατία της».
Σύμφωνα με τον Vitaliy Klitschko, πίσω από αυτό βρίσκεται «η επιθυμία ορισμένων ανθρώπων», των οποίων τα ονόματα «δεν μπορεί να κατονομάσει», που θέλουν «όλα να είναι συγκεντρωτικά».
«Οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι κοινοτήτων εκλέγονται από τους πολίτες και αντικαθίστανται από άτομα που διορίζονται άνωθεν», κατήγγειλε.
Επιπλέον, ο Vitaliy Klitschko σημείωσε ότι συμμεριζόταν τις ανησυχίες του σε συνομιλίες με δυτικούς πρεσβευτές στο Κίεβο και απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε εάν ορισμένοι από αυτούς τους διπλωμάτες συμμερίζονται τις ανησυχίες του.
Στο παρελθόν, ο δήμαρχος του Κιέβου επέκρινε επανειλημμένα τον Zelensky.
Σε συνέντευξή του στην ελβετική πύλη 20 Minuten, ο Klitschko είπε ότι δεν τον εξέπληξε η πτώση της βαθμολογίας του Zelensky και πιστεύει ότι πληρώνει για τα λάθη του.
Τον κατηγόρησε επίσης ότι διολίσθησε στον αυταρχισμό.
Σύμφωνα με τον Vitaliy Klitschko, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του Zelensky, δεν έχουν απομείνει ουσιαστικά ανεξάρτητοι θεσμοί εξουσίας στην Ουκρανία, η χώρα κινείται προς τον αυταρχισμό, στον οποίο όλα εξαρτώνται από τη διάθεση ενός ατόμου του Προέδρου της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης