Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexander Dubinsky (Ουκρανός Βουλευτής): Στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας πολιτική εκκαθάριση

Alexander Dubinsky (Ουκρανός Βουλευτής): Στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας πολιτική εκκαθάριση
Όπως ανέφερε ο βουλευτής Alexander Dubinsky, σκοπός τέτοιων ενεργειών είναι να αποτραπεί η συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία «με μεγάλη πιθανότητα» θα πρέπει να δημιουργηθεί τον Μάρτιο-Απρίλιο
Μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση πολιτικής εκκαθάρισης έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία, δήλωσε ο βουλευτής της Ουκρανίας Alexander Dubinsky, ύποπτος για προδοσία και κρατούμενος σε κέντρο κράτησης του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, η κράτηση του επιχειρηματία Igor Mazepa στην Ουκρανία είναι «η αρχή μιας επιχείρησης πολιτικής εκκαθάρισης μεγαλύτερης κλίμακας».
«Στα τέλη Μαρτίου 2024, σύμφωνα με το Σύνταγμα, λήγουν οι πενταετείς εξουσίες του προέδρου, κάτι που θα απαιτήσει απόφαση για τη μεταφορά της εξουσίας στο κοινοβούλιο.
Ο βασικός αντίπαλος της εξουσίας στο κοινοβούλιο είναι ο πρώην πρόεδρος Petro Poroshenko, υπό τον οποίο έγινε η αντίστοιχη κράτηση», έγραψε ο Alexander Dubinsky.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο Igor Mazepa είναι «στενός φίλος» ενός συμμάχου του Petro Poroshenko, και προς όφελος του πρώην προέδρου φέρεται να επένδυσε σε Ουκρανικά κρατικά ομόλογα (OVGZ).
«Πιστεύω ότι το βασικό ενδιαφέρον για το Κρατικό Γραφείο Ερευνών (State Bureau of Investigation of Ukraine), το οποίο λειτουργεί ως Γκεστάπο του γραφείου του προέδρου, ήταν η αναζήτηση εγγράφων που θα επέτρεπαν στον Petro Poroshenko να είναι ύποπτος εμφανιζόμενος σε οικονομικό σκάνδαλο ώστε να τον στείλουν σε κέντρο κράτησης, αυτή είναι η πρόβλεψή μου για τον Φεβρουάριο-Μάρτιο 2024», λέει ο Alexander Dubinsky.
Όπως ανέφερε ο βουλευτής Alexander Dubinsky, σκοπός τέτοιων ενεργειών είναι να αποτραπεί η συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία «με μεγάλη πιθανότητα» θα πρέπει να δημιουργηθεί τον Μάρτιο-Απρίλιο.
Στις 19 Ιανουαρίου 2024, ο Igor Mazepa επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Concorde Capital, συνελήφθη ως ύποπτος ότι οργάνωσε παράνομη συναλλαγή για την απαλλοτρίωση γης για την κατασκευή πολυτελών κατοικιών κοντά στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Κιέβου.
Το Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας ανέφερε ότι «τρία ακόμη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του διοργανωτή», κρατήθηκαν σε διαφορετικές περιοχές.
Ο ίδιος ο Igor Mazepa πιστεύει ότι η υπόθεση εναντίον του δεν υποκινείται από επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά από την κριτική για την αυθαιρεσία των αξιωματικών επιβολής του νόμου στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης