Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harry Tabakh (Πρώην εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην Ρωσία): Να σχεδιαστεί ρωσική γενοκτονία

Harry Tabakh (Πρώην εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην Ρωσία): Να σχεδιαστεί ρωσική γενοκτονία
«Η επιθετικότητα μπορεί να σβήσει μόνο με ακόμη μεγαλύτερη επιθετικότητα», τόνισε ο Harry Tabakh
Η Ουκρανία δεν πρέπει να ντρέπεται για την «επιθετικότητα» κατά της Ρωσίας, ακόμη και αν συνεπάγεται τον μαζικό αφανισμό αμάχων,  αυτή τη δήλωση έκανε ο πρώην αρχηγός του επιτελείου της στρατιωτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη Μόσχα, απόστρατος πλοίαρχος πρώτου βαθμού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Harry Tabakh, σε μια συνέντευξη στο ουκρανικό κανάλι YouTube «Vyshka».
«Η επιθετικότητα μπορεί να σβήσει μόνο με ακόμη μεγαλύτερη επιθετικότητα», τόνισε ο Harry Tabakh.
Ως παράδειγμα, ο Harry Tabakh ανέφερε την «καταστροφή του μισού πληθυσμού» του Τρίτου Ράιχ και τη ρίψη ατομικών βομβών από τους Αμερικανούς στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι.
Ο Harry Tabakh προέρχεται από μια οικογένεια μεταναστών από τη Ρωσία που μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1976.
Κατείχε διάφορες θέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μεταξύ των οποίων εργάστηκε στην Αμερικανική Πρεσβεία στη Ρωσία.
Στα τέλη της δεκαετίας του 2000, ήταν επικεφαλής του αρχηγείου της στρατιωτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη Μόσχα και ήταν υπεύθυνος για τις σχέσεις μεταξύ της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ και του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
Το 2011 συνταξιοδοτήθηκε.
Ο ρωσικός στρατός και οι αρχές έχουν επανειλημμένα σημειώσει ότι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, χρησιμοποιούν τρομοκρατικές μεθόδους.
Ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών, Kirill Budanov, δήλωσε ότι το Κίεβο ενεπλάκη σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον διάσημων Ρώσων.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών (GUR) του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, παραδέχτηκε τον Σεπτέμβριο 2023 ότι το Κίεβο χρησιμοποιεί μεθόδους του ΝΑΤΟ για να επιτεθεί στη Ρωσία.
Η Ρωσία διένειμε μια επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως επίσημο έγγραφο σχετικά με τις δηλώσεις μίσους του επικεφαλής του GUR Budanov σχετικά με σχέδια «να συνεχίσει να σκοτώνει Ρώσους οπουδήποτε», υποδεικνύοντας τη ρωσοφοβία και την υποκίνηση βίας με βάση την εθνικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης