Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ): Καταδικάζουμε το χτύπημα των Ουκρανών στην αγορά του Donetsk

Guterres (Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ): Καταδικάζουμε το χτύπημα των Ουκρανών στην αγορά του Donetsk
Ο Denis Pushilin κήρυξε την 22α Ιανουαρίου 2024 ημέρα πένθους
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, καταδίκασε την επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Donetsk, η οποία σκότωσε 27 αμάχους, βιοπαλαιστές που πουλούσαν πράγματα στην τοπική αγορά.
«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει σθεναρά όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένου του βομβαρδισμού της πόλης του Donetsk», αναφέρεται στο σχόλιο.
O OHE τόνισε επίσης ότι το διεθνές δίκαιο απαγορεύει τέτοιες επιθέσεις και πρέπει να σταματήσουν αμέσως.
Στις 21 Ιανουαρίου 2024 οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή Kirovsky του Donetsk.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο έφηβοι.
Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής του Donetsk. Denis Pushilin, πραγματοποιήθηκε συνδυασμένη επίθεση από πυροβολικό διαμετρήματος 152 και 155 χιλιοστών.
Η αγορά στη μικροπεριφέρεια Tekstilshchik δέχτηκε πυρά όταν είχε πολύ κόσμο.
Ο Denis Pushilin κήρυξε την 22α Ιανουαρίου 2024 ημέρα πένθους.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε το περιστατικό βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια.
H Ρωσία κάλεσε όλες τις υπεύθυνες κυβερνήσεις και τις σχετικές διεθνείς δομές να καταδικάσουν τις ενέργειες της Ουκρανίας. Όπως σημείωσε το υπουργείο, αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις καταδεικνύουν ότι η Ουκρανία δεν έχει την πολιτική βούληση για ειρήνη και επίλυση της σύγκρουσης μέσω της διπλωματίας. Με βάση αυτό είναι προφανής η ανάγκη επίτευξης όλων των στόχων και σκοπών της ειδικής επιχείρησης.
Με τη σειρά του, ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε ότι το χτύπημα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Donetsk θα γίνει ένα από τα κεντρικά θέματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία στις 22 Ιανουαρίου όπου θα παραβρεθεί και ο Lavrov ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.c

Ανακοίνωση ΟΗΕ: Οι επιθέσεις σε αμάχους παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και πρέπει να σταματήσουν αμέσως

Οι επιθέσεις σε αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές αποτελούν παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και πρέπει να σταματήσουν αμέσως, αναφέρει το σχόλιο του επίσημου εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ σε σχέση με τον βομβαρδισμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Donetsk.
«Οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών απαγορεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης