Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο DeSantis εγκαταλείπει την κούρσα για την προεδρία και στηρίζει τον Trump – Είναι καλύτερος από τον Biden

ΗΠΑ: Ο DeSantis εγκαταλείπει την κούρσα για την προεδρία και στηρίζει τον Trump – Είναι καλύτερος από τον Biden
Αιτία οι χαμηλές επιδόσεις, η μικρή χρηματοδότηση  και η απουσία συγκεκριμένου πολιτικού μηνύματος
Αντιμετωπίζοντας χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις και την ήττα στη Αιόβα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis και οι κορυφαίοι συνεργάτες του αποφάσισαν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα του 2024, σύμφωνα με το Bloomberg σε δημοσίευμά του την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024.
«Αναστέλλω σήμερα την εκστρατεία μου», είπε ο κ. DeSantis σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε αφού οι New York Times ανέφεραν ότι αναμένεται να αποχωρήσει από τον αγώνα.
Και πρόσθεσε: «Ο Trump είναι ανώτερος από τον σημερινό πρόεδρο, Joe Biden.
Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Δεσμεύτηκα να στηρίξω τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και θα τιμήσω αυτή τη δέσμευση.
Έχει την υποστήριξή μου γιατί δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην παλιά φρουρά των Ρεπουμπλικανών».
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN και του Πανεπιστημίου του New Hampshire, ο DeSantis έχει μόλις το 6% των ψήφων των Ρεπουμπλικάνων της πολιτείας, έναντι του Trump στο 50% και της Haley στο 39%.

Οι αιτίες της αποτυχίας
 
Είναι ένα καταστροφικό πλήγμα για την πολλά υποσχόμενη καριέρα ενός άλλοτε ανερχόμενου αστέρα των ρεπουμπλκανών και η αποτυχία του να ικανοποιήσει τις υψηλές προσδοκίες της υποψηφιότητάς του έχει ήδη πυροδοτήσει ένα κύμα αμφισβήτησης από στενούς συμμάχους και συμβούλους.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο DeSantis άργησε να επιτεθεί στον πρώην πρόεδρο Donald Trump.
Άλλοι πιστεύουν ότι η ομάδα του υποτίμησε την  πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Nikki Haley.
Ακόμα περισσότεροι παραμένουν πεπεισμένοι ότι δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να κάνει ο DeSantis για να κατακτήσει το κόμμα από τους πιστούς και πολυπληθεις οπαδούς του Trump .
O Steve Deace, γνωστός συντηρητικός ραδιοφωνικός σχολιαστής και υποστηρικτής του κυβερνήτη της Φλόριντα, τις τελευταίες εβδομάδες δήλωσε: «Είναι τόσο απλό όσο: όταν άρχισαν να κατηγορούν τον Trump, οι άνθρωποι δεν ήταν έτοιμοι να τον αποχωριστούν.
Και για τον DeSantis, δεν ήταν η ώρα του».

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για πρόεδρος τον Μάιο, η εκστρατεία του κ. DeSantis αποδείχτηκε μία δαπανηρή αποτυχία, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια δολάρια με ελάχιστα εμφανή αποτελέσματα.
Συνεχές αντικείμενο χλεύης από το Trump για τα πάντα, από τις εκφράσεις του προσώπου μέχρι την επιλογή υποδημάτων του - υποβάθμισε την εικόνα του ως φύλακα των συντηρητικών αξιών με ηγετική  αυτοπεποίθηση. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, τα ποσοστά του κ. DeSantis μειώθηκαν περίπου στο μισό – γεγονός που αμφησβήτησε τόσο τις ικανότητές του ως υποψήφιου όσο και για τη στρατηγική του να βρεθεί στα δεξιά του κ. Τραμπ.
Μια κοστοβόρα εκστρατεία που πληρώθηκε από το superPAC του, το Never Back Down, δεν φαινόταν να κάνει καμία διαφορά... 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης