Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «σκοτεινός» Budanov (Ουκρανία - GUR): Αδιανόητο να συνεχίσουμε τον πόλεμο χωρίς επιστράτευση - Έχετε αποδείξεις για τον θάνατο Prigozhin;

Ο «σκοτεινός» Budanov (Ουκρανία - GUR): Αδιανόητο να συνεχίσουμε τον πόλεμο χωρίς επιστράτευση - Έχετε αποδείξεις για τον θάνατο Prigozhin;
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει λειψανδρία, δηλώνει ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας στους FT
Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να πολεμά χωρίς πρόσθετη επιστράτευση, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times ο επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών (GUR)  Kyrylo Budanov
«Η έλλειψη είναι αισθητή.
Είναι ακόμη και αδιανόητο να πιστεύουμε ότι μπορούμε χωρίς επιστράτευση», δήλωσε ο επικεφαλής της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Είπε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πυρομαχικών στη Ρωσία.
Για τον λόγο αυτό, συνέχισε, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι έτοιμος να επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ στο εγγύς μέλλον.

Η αναφορά στον Prigozhin

Ο Budanov έκανε αναφορά και στον ιδρυτή των Wagner προτρέποντας να μη βγάλει κανείς βιαστικά συμπεράσματα για τον θάνατο του Yevgeny Prigozhin.
«Δεν λέω ότι δεν είναι νεκρός ή ότι είναι νεκρός.
Λέω ότι δεν υπάρχει ούτε μία απόδειξη ότι είναι νεκρός», είπε χαρακτηριστικά.

Ο σκοτεινός Budanov

Σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του Budanov οι Financial Times κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που ζει στο σκοτάδι και σπάνια παίρνει τα εύσημα για τις πράξεις του.
Οι επιθέσεις με drones στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν εξοργίσει πολλούς.
« Οι θρασύδειλες τακτικές έχουν εξοργίσει κατά καιρούς τους δυτικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας.
Κάποιοι φοβούνται ότι θα προκαλέσει μια βάναυση και ίσως ακόμη και πυρηνική απάντηση από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Ωστόσο ο ίδιος δεν πτοείται και δηλώνει ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο.
«Ό,τι κάνουμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δηλώνει ο Ουκρανός αρχικατάσκοπος.
Ο Budanov γνωρίζει ότι αυτή θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την Ουκρανία, η οποία τώρα πολεμά τη Ρωσία για περισσότερο από μια 10ετία.
«Το να λέμε ότι όλα είναι καλά δεν είναι αλήθεια», είπε ο Budanov όταν ρωτήθηκε για την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση της Ουκρανίας το 2023 που απέτυχε να επιτύχει τους στόχους της.
«Το να λέμε ότι υπάρχει μια καταστροφή δεν είναι επίσης αλήθεια», δήλωσε.
Όταν ο αρχηγός του GUR βγαίνει έξω, μετακινείται με μια συνοδεία σωματοφυλάκων και πρακτόρων πληροφοριών.
Από τις πολλές απόπειρες δολοφονίας εναντίον του - τις οποίες περιγράφει ως «τίποτα το ιδιαίτερο» - η πιο κοντινή κλήση έγινε το 2019, όταν μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω το όχημά του εξερράγη πρόωρα.
Βγήκε σώος.

Αγαπημένο χόμπι...ο Putin

Αγαπημένο χόμπι του Budanov είναι η υγεία του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.
Στο παρελθόν είχε ισχυριστεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει καρκίνο και ο Budanov επιμένει ότι βλέπει τακτικά «κλώνους» του Putin στην τηλεόραση.
Ερωτηθείς για στοιχεία, είπε ότι οι αναλυτές του μελετούν τη «φυσιογνωμία» του Putin. . . λοβούς αυτιών, την απόσταση μεταξύ των φρυδιών και ούτω καθεξής».
«Δεν είναι τόσο δύσκολο.
Μπορείτε εύκολα να το κάνετε αυτό μόνοι σας», πρόσθεσε, ανασηκώνοντας τους ώμους σαν να υποδηλώνει ότι τα βλέμματα ήταν ένα προφανές τέχνασμα.
Επιστρέφοντας τελικά στο θέμα του πολέμου, ο Budanov αρνήθηκε να κάνει τολμηρές προβλέψεις για το 2024. «Όχι», είπε.
«Ελπίζω ότι η επιτυχία μας θα είναι μεγαλύτερη από τη δική τους», κατέληξε ο επικεφαλής της GUR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης