Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Αναγκαίο βήμα η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ, δυστυχώς έγιναν λάθη

Hamas: Αναγκαίο βήμα η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ, δυστυχώς έγιναν λάθη
Οι επιθέσεις ήταν «ένα απαραίτητο βήμα και μια κανονική απάντηση για την αντιμετώπιση όλων των ισραηλινών συνωμοσιών εναντίον του παλαιστινιακού λαού», αναφέρει η οργάνωση
Η ομάδα της Hamas αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που οδήγησε σε πόλεμο με το Ισραήλ ήταν ένα «αναγκαίο βήμα», αλλά το «χάος»  που προκλήθηκε οδήγησε σε «λάθη» στην επιχείρηση.
Οι επιθέσεις ήταν «ένα απαραίτητο βήμα και μια κανονική απάντηση για την αντιμετώπιση όλων των ισραηλινών συνωμοσιών εναντίον του παλαιστινιακού λαού», αναφέρει η οργάνωση σε ένα έγγραφο 16 σελίδων που σηματοδοτεί την πρώτη δημόσια αναφορά της στις 7 Οκτωβρίου.
«Ίσως κάποια σφάλματα συνέβησαν κατά την εφαρμογή της επιχείρησης Al-Aqsa Flood λόγω της ταχείας κατάρρευσης του ισραηλινού συστήματος ασφαλείας και του στρατιωτικού συστήματος και του χάους που προκλήθηκε κατά μήκος των συνοριακών περιοχών με τη Γάζα», γράφει η ομάδα.
Η Hamas λέει ότι η επίθεσή της στο νότιο Ισραήλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι, είχε ως στόχο «την άμεση ανάσχεση της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, τα εγκλήματα και την εθνοκάθαρση που διαπράχθηκε εναντίον ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας».
Η ομάδα καλεί επίσης το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως την «επιθετικότητά» του στη Γάζα και επισημαίνει ότι μόνο ο Παλαιστινιακός λαός θα αποφασίσει για το μέλλον της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης