Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αεροπορικό δυστύχημα - Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος στο βόρειο Αφγανιστάν - Έξι νεκροί, όλοι Ρώσοι

Αεροπορικό δυστύχημα - Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος στο βόρειο Αφγανιστάν - Έξι νεκροί, όλοι Ρώσοι
Το αεροσκάφος ήταν γαλλικής κατασκευής Dassault Falcon 10 και εκτελούσε ναυλωμένη πτήση ιατρικής μεταφοράς από την Ταϋλάνδη στη Μόσχα
(upd 3) «Τεχνική βλάβη», σύμφωνα με αρχική εκτίμηση και τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να επέφερε την μυστηριώδη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Falcon 10B, με έξι επιβαίνοντες, που σημειώθηκε στο βόρειο Αφγανιστάν για την οποία οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας και της Ινδίας εξέδιδαν για κάποιες ώρες αντικρουόμενες ανακοινώσεις.
«Τεχνική βλάβη στους δύο κινητήρες ήταν η αιτία της συντριβής», είπε πηγή στις επιχειρησιακές υπηρεσίες στο TASS.
Αρχικά η συντριβή του αεροσκάφους ανακοινώθηκε από την αστυνομία του βόρειου Αφγανιστάν.
Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας διευκρίνισε ότι η συντριβή σημειώθηκε τη νύχτα σε μια απόμερη, ορεινή περιοχή της επαρχίας Μπανταχσάν στο βορειότερο άκρο του Αφγανιστάν.
«Ενα αεροσκάφος συνετρίβη, όμως η τοποθεσία δεν έχει διευκρινισθεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του τμήματος πολιτισμού και πληροφοριών της επαρχίας.
«Ενημερωθήκαμε από τους χωρικούς», διευκρίνισε ο αξιωματούχος και διευκρίνισε ότι επειδή ή συντριβή σημειώθηκε σε ορεινή δυσπρόσιτη περιοχή, οι αρχές θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να διαπιστώσουν τι έχει γίνει.

Τι ανακοίνωσε η Ρωσία

Αργότερα η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν ένα γαλλικής κατασκευής Dassault Falcon 10 αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε το 1978, ανήκε σε ινδική εταιρεία και εκτελούσε ναυλωμένη πτήση ασθενοφόρου από την Ινδία, μέσω Ουζμπεκιστάν, στη Μόσχα.
Στο αεροπλάνο επέβαιναν έξι άνθρωποι.
Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πάνω από το Αφγανιστάν στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας.
"Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, στο αεροσκάφος επέβαιναν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα μέλη πληρώματος και δύο επιβάτες. <…>
Το αεροσκάφος ανήκει στην Athletic Group και ένα φυσικό πρόσωπο.
Το αεροσκάφος εκτελούσε υγειονομική πτήση τσάρτερ και ακολουθούσε την διαδρομή Gaya (Ινδία) - Τασκένδη
(Ουζμπεκιστάν) - Ζουκόφσκι (Ρωσία)», αναφέρεται στην έκθεση.
]

Τι ανακοίνωσε η Ινδία

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ινδίας ωστόσο με ανακοίνωσή της διέψευσε τις ανακοινώσεις της ρωσικής υπηρεσίας, δημιουργώντας καχυποψία ότι κάτι άλλο υπάρχει που η ρωσική πλευρά επιδώκει να αποκρύψει. 
Η ινδική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη δεν εκτελούσε προγραμματισμένη εμπορική πτήση ούτε ήταν ινδικό ναυλωμένο αεροσκάφος και πως «αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες».
Τελικά αργότερα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για λάθος, ότι το χαμένο αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση από την Ταϋλάνδη προς τη Μόσχα,  και ότι και οι 6 επιβαίνοντες σε αυτό, επιβάτες και πλήρωμα, που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του, ήταν ρώσοι υπήκοοι.
Ρώσοι ερευνητές δήλωσαν πως ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να προσδιοριστεί αν υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης