Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shoigu (Υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Μεγάλο ρόλο για την επιτυχή απόκρουση της Ουκρανικής αντεπίθεσης διαδραμάτισαν τα μηχανικά εμπόδια

Shoigu (Υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Μεγάλο ρόλο για την επιτυχή απόκρουση της Ουκρανικής αντεπίθεσης διαδραμάτισαν τα μηχανικά εμπόδια
"Το σύστημα μηχανικών φραγμών έπαιξε βασικό ρόλο στην ματαίωση των επιθετικών σχεδίων του εχθρού", είπε ο Sergei Shoigu
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu, συγχαίροντας το στρατιωτικό προσωπικό και τους βετεράνους για την Ημέρα των Στρατευμάτων Μηχανικής, σημείωσε ότι το σύστημα μηχανικών φραγμών που έστησαν έπαιξε βασικό ρόλο στην ανατροπή των επιθετικών σχεδίων των Ουκρανών.
«Σε όλη την ιστορία του, το προσωπικό των στρατευμάτων εκπλήρωσε με τιμή το επίσημο καθήκον του, συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας και συνέβαλε στην επίτευξη νικών στα πεδία των μαχών...
Το σύστημα μηχανικών φραγμών έπαιξε βασικό ρόλο στην ματαίωση των επιθετικών σχεδίων του εχθρού», είπε ο Sergei Shoigu.
Ο Sergei Shoigu σημείωσε την αφοσίωση και το θάρρος που δείχνουν οι στρατιωτικοί μηχανικοί κατά τη διάρκεια της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, επιλύοντας με επιτυχία σημαντικά καθήκοντα οργάνωσης διελεύσεων πέρα από υδάτινα εμπόδια, αποναρκοθέτησης και αποκατάστασης διαφόρων εγκαταστάσεων.
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2023 και τρεις μήνες αργότερα, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε: η «αντεπίθεση» όχι απλώς έχει σταματήσει, «είναι μια αποτυχία».
Όπως ανέφερε ο Sergei Shoigu στις 19 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 159.000 στρατιώτες, 121 αεροσκάφη, 766 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 37 Leopards.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι η προμήθεια δυτικών όπλων και η εισαγωγή στρατηγικών εφεδρειών στη μάχη από την ουκρανική διοίκηση δεν άλλαξαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης