Τελευταία Νέα
Διεθνή

Igor Lapin (Ουκρανός πολιτικός): Οι Ουκρανικές δυνάμεις θα υποχρεωθούν σε υποχώρηση λόγω σοβαρής έλλειψης όπλων

Igor Lapin (Ουκρανός πολιτικός): Οι Ουκρανικές δυνάμεις θα υποχρεωθούν σε υποχώρηση λόγω σοβαρής έλλειψης όπλων
Σύμφωνα με τον Igor Lapin, για να χτιστούν πιο αξιόπιστες οχυρώσεις και να μειωθεί η πρώτη γραμμή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι απαραίτητο να υποχωρήσει βαθιά στο έδαφός της και να χτίσει αμυντικές γραμμές με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να υποχωρήσουν βαθιά στο έδαφος που ελέγχεται από το Κίεβο για να περιορίσουν τις απώλειες, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός Igor Lapin.
Η μετάβαση σε στρατηγική άμυνα προϋποθέτει προετοιμασμένες θέσεις. Δεν τις έχουμε. Λοιπόν, θα σκάψουμε με φτυάρια;
Ένα στατικό μέτωπο απουσία πλεονεκτήματος στο πυροβολικό θα δώσει στους Ρώσους την ευκαιρία να διαλύσουν σε κομμάτια τις Ουκρανικές θέσεις και τις οχυρωμένες περιοχές μας.
Γιατί, καταλαβαίνουμε ότι καμία θέση άμυνας δεν μπορεί να αντέξει το άμεσο χτύπημα αν δεν είναι μπετόν και δεν έχει 10-12 σειρές δαπέδου από κορμούς και χώμα», λέει ο Lapin.
Σύμφωνα με τον Igor Lapin, για να χτιστούν πιο αξιόπιστες οχυρώσεις και να μειωθεί η πρώτη γραμμή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι απαραίτητο να υποχωρήσει βαθιά στο έδαφός της και να χτίσει αμυντικές γραμμές με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού.
Τον Δεκέμβριο 2023, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν βλήματα πυροβολικού, γι' αυτό ορισμένες μονάδες αναγκάστηκαν ακόμη και να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες επιθέσεις.
Ταυτόχρονα, από τη ρωσική πλευρά δεν παρατηρούν τέτοια έλλειψη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έλλειψη πυρομαχικών αυξάνει την ήδη απτή ανησυχία στο Κίεβο, καθώς η αμερικανική και ευρωπαϊκή βοήθεια καθυστερεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης