Τελευταία Νέα
Διεθνή

Grushko (Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ασκήσεις του NATO Steadfast Defender-2024 με 90.000 στρατιώτες αυξάνουν τους κινδύνους στρατιωτικών επεισοδίων

Grushko (Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ασκήσεις του NATO Steadfast Defender-2024 με 90.000 στρατιώτες αυξάνουν τους κινδύνους στρατιωτικών επεισοδίων
H Ρωσία δεν μπορεί να τρομοκρατηθεί από αυτές τις προκλητικές επιδείξεις δύναμης, τόνισε ο Alexander Grushko
Ασκήσεις τέτοιας κλίμακας όπως αυτές του NATO Steadfast Defender-2024 αυξάνουν τους κινδύνους στρατιωτικών επεισοδίων, αλλά η Ρωσία δεν μπορεί να εκφοβιστεί από τέτοιες προκλητικές επιδείξεις δύναμης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko.
Νωρίτερα, ο Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Christopher Cavoli ανακοίνωσε την έναρξη της «μεγαλύτερης άσκησης εδώ και δεκαετίες» της συμμαχίας, Steadfast Defender 2024.
Περίπου 90.000 στρατιωτικοί θα συμμετάσχουν σε αυτές.
Οι ελιγμοί θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες.
"Οποιαδήποτε γεγονότα αυτής της κλίμακας αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο στρατιωτικών επεισοδίων και αποσταθεροποιούν περαιτέρω την κατάσταση ασφαλείας. Όμως τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ασφάλειας σήμερα δεν ενδιαφέρουν πολύ αυτούς που ηγούνται του ΝΑΤΟ, το κύριο πράγμα για αυτούς είναι να διατηρήσουν αυτό το όργανο αμερικανικής επιρροής επιπλέει στον ήδη χαμένο αγώνα για τη διατήρηση της δυτικής ηγεμονίας στον κόσμο», είπε ο Alexander Grushko.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να τρομοκρατηθεί από αυτές τις προκλητικές επιδείξεις δύναμης.
Η Ρωσία έχει όλους τους πόρους για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο Alexander Grushko δήλωσε επίσης ότι η κλίμακα των ασκήσεων του ΝΑΤΟ σηματοδοτεί την οριστική και αμετάκλητη επιστροφή της συμμαχίας στα σχέδια του Ψυχρού Πολέμου που στοχεύουν στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης