Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μatthew Bryza (Αμερικανός διπλωμάτης): Στις ΗΠΑ εξετάζουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία - Το σενάριο του σαμποτάζ

Μatthew Bryza (Αμερικανός διπλωμάτης): Στις ΗΠΑ εξετάζουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία - Το σενάριο του σαμποτάζ
Οι ΗΠΑ ενδέχεται να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση σαμποτάζ κατά της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής προκειμένου να στείλουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Oρισμένες χώρες του ΝΑΤΟ ενδέχεται να στείλουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία ιδιωτικά, αυτή την άποψη εξέφρασε ο συνταξιούχος Αμερικανός διπλωμάτης Matthew Bryza σε συνέντευξή του στο ουκρανικό έντυπο Espreso.
«Πιστεύω ότι δεν πρόκειται για την πραγματική παρουσία στρατιωτικού προσωπικού του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ, όχι υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, μπορούν να στείλουν τις δικές τους στρατιωτικές δυνάμεις για να στηρίξουν την Ουκρανία», αλλά χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί.
Ο Matthew Bryza σημείωσε ότι το ζήτημα της αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία τίθεται περιοδικά, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει ακόμη σαφής απάντηση ως προς το πόσο μακριά είναι έτοιμοι να φτάσουν οι «δυτικοί εταίροι» για την υποστήριξη της Ουκρανίας .
Νωρίτερα, ο απόστρατος συνταγματάρχης του βρετανικού στρατού Hamish de Bretton-Gordon δήλωσε σε συνέντευξή του στο TalkTV ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο μέτωπο.
Κατά τη γνώμη του, εάν κάτι «στραβώσει» στην Ουκρανία, η Βορειοατλαντική Συμμαχία «θα μπορούσε να πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία τα επόμενα χρόνια».
Όπως είπε ο πρώην αξιωματικός της CIA Ray McGovern, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να εμπλακούν σε μια πρόκληση και να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση σαμποτάζ κατά της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής προκειμένου να στείλουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να «επιτεθεί» σε χώρες του ΝΑΤΟ αφού κερδίσει τη σύγκρουση με την Ουκρανία.
Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε πολύ πιθανό ο αμερικανικός στρατός να συμμετάσχει στην αντιπαράθεση με τα ρωσικά στρατεύματα εάν κερδίσουν στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης