Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fico (Σλοβακία): Πλήρως ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ και διεφθαρμένη η Ουκρανία - Θα βάλουμε veto στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Fico (Σλοβακία): Πλήρως ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ και διεφθαρμένη η Ουκρανία - Θα βάλουμε veto στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ
Δεν θα στείλει άλλη στρατωτική βοήθεια στην Ουκρανία η Σλοβακία
Σχετικά Άρθρα
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico δήλωσε ότι «η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα», αλλά βρίσκεται «υπό τον πλήρη έλεγχο και την επιρροή των ΗΠΑ», επαναλαμβάνοντας πως η δική του κυβέρνηση δεν σκοπεύει να της στείλει άλλα όπλα.
Κράτος-μέλος του NATO, η Σλοβακία κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο φιλορωσικές χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Robert Fico αναμένεται να συναντηθεί με τον ουκρανό ομόλογό του Denis Smyhal την Τετάρτη 24/1, σε πόλη που βρίσκεται πάνω στα σύνορα των δυο χωρών.
«Θα τού πω ότι είμαι εναντίον της εισδοχής της Ουκρανίας στο NATO και θα ασκήσω το βέτο μου. Αυτό θα πυροδοτούσε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, τίποτε άλλο», είπε ο σλοβάκος πρωθυπουργός στη δημόσια τηλεόραση RTVS.
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας πρόσθεσε πως εννοεί να επιβεβαιώσει στη συνάντηση με τον κ. Smyhal πως το Κίεβο «δεν θα λάβει όπλα από πλευράς του στρατού και του κράτους της Σλοβακίας».
Κατηγόρησε εξάλλου την Ουκρανία πως είναι ανάμεσα στις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο: «Κύριος οίδε πόση από τη βοήθεια που λαμβάνει εξαφανίζεται», είπε.
Κατά την άποψή του, η ένοπλη σύρραξη της Ουκρανίας με τη Ρωσία, που οδεύει να συμπληρώσει δυο χρόνια, είναι αδύνατο να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα και το Κίεβο θα χρειαστεί να εκχωρήσει τμήματα της ουκρανικής επικράτειας: «Θα πρέπει να γίνει συμβιβασμός κάποιου είδους, που θα είναι πολύ επώδυνος και για τις δυο πλευρές», εξήγησε.
«Τι περιμένουν; Πως οι Ρώσοι θα φύγουν; Δεν είναι ρεαλιστικό αυτό», επέμεινε.
Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2023 από το ινστιτούτο μελετών GlobSec με έδρα την Μπρατισλάβα, λιγότεροι από τους μισούς Σλοβάκους (το 40%) θεωρούν τη Ρωσία υπεύθυνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης