Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Erdogan – Meloni στην Κωνσταντινούπολη με ατζέντα μεταναστευτικό, Μέση Ανατολή και Ουκρανία

Συνάντηση Erdogan – Meloni στην Κωνσταντινούπολη με ατζέντα μεταναστευτικό, Μέση Ανατολή και Ουκρανία
Οι δυο χώρες, παράλληλα, σύμφωνα με την La Repubblica, σκοπεύουν να αυξήσουν την συνεργασία τους και σε ό,τι αφορά τη Λιβύη
Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, η συνάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Giorgia Meloni με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη, διήρκεσε δυόμιση ώρες.
Κύρια θέματα συζήτησης, όπως γράφει στον ιστότοπό της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ήταν το μεταναστευτικό -ιδίως οι ροές από τη Λιβύη προς την Κάτω Ιταλία, διά της θαλάσσιας οδού- η ασφάλεια στη Μεσόγειο, οι εμπορικές συναλλαγές των δυο χωρών και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
Ιταλικές πηγές αναφέρουν ότι πέρυσι μειώθηκαν κατά 56% οι θαλάσσιες ροές παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ιταλία.
Οι δυο χώρες, παράλληλα, σύμφωνα με την La Repubblica, σκοπεύουν να αυξήσουν την συνεργασία τους και σε ό,τι αφορά τη Λιβύη.
Η σημερινή συνάντηση, τέλος, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης, αποτέλεσε ευκαιρία για να συζητηθεί και το θέμα των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, από οικονομικής, πολιτικής και εμπορικής απόψεως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης