Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αλιγάτορες με τα καταιγιστικά πυρά – Οι Ρώσοι με τα ελικόπτερα Ka 52 θερίζουν Ουκρανούς και τανκς - Το μυστικό όπλο που έχουν

Οι αλιγάτορες με τα καταιγιστικά πυρά – Οι Ρώσοι με τα ελικόπτερα Ka 52 θερίζουν Ουκρανούς και τανκς - Το μυστικό όπλο που έχουν
 Τα επιθετικά ελικόπτερα  Ka - 52 διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη των προωθούμενων ρωσικών δυνάμεων και στην εκτέλεση καθορισμένων αποστολών μάχης
Σχετικά Άρθρα
Τα επιθετικά ελικόπτερα υψηλής ταχύτητας Ka - 52 έχουν αποδειχθεί η απαραίτητη δύναμη για τη ρωσική αεροπορία στην πρώτη γραμμή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη των προωθούμενων ρωσικών δυνάμεων και στην εκτέλεση καθορισμένων αποστολών μάχης.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε πρόσφατα video που παρουσιάζουν μια ομάδα επίθεσης της Αεροπορίας Στρατού, με τα διάσημα ελικόπτερα Ka-52 Alligator (αλιγάτορες).
Συνοδευόμενα από αεροσκάφη έρευνας και διάσωσης πολλαπλών χρήσεων Mi-8, αυτά τα ελικόπτερα πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση ακριβείας σε ουκρανικές θέσεις στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Επίδειξη δύναμης

Οι «αλιγάτορες» σε μία επίδειξη δύναμης εξαπολύουν μπαράζ επιθέσεων με τη μύτη προς τα πάνω στις στοχευμένες τοποθεσίες.
Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη και πυροβολητές της ρωσικής αεροπορίας, τα Ka – 52 δείχνουν μια εκπληκτική επιτυχία σε όλους τους καθορισμένους στόχους.
Προσφάτως χρησιμοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία σε μάχη στην περιοχή Svatovo-Kremennoye.
Επιβεβαιώνουν αναμφισβήτητα την κυριαρχία τους στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Το Ka-52 είναι ένα ελικόπτερο υψηλής ευελιξίας εξοπλισμένο με ισχυρό οπλισμό, ικανό να εκτελεί αποτελεσματικά οποιαδήποτε αποστολή μάχης και έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα μάχης.

helicopter_2.JPG
Επίσης πλήττει με τρομακτική επιτυχία εχθρικές δυνάμεις και ελικόπτερα τόσο στην πρώτη γραμμή όσο και σε βάθος.
Επιπλέον, παρέχει αναγνώριση, στοχοθεσία και καθοδήγηση εξοπλισμού με συνεργαζόμενα ελικόπτερα και θέσεις διοίκησης (CP) των χερσαίων δυνάμεων.
Στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τα Ka-52 χρησιμοποιούνται συχνά για να χτυπήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα και εξοπλισμό ενώ υποστηρίζουν χερσαίες δυνάμεις.
Όταν η Ουκρανία ξεκίνησε την αποτυχημένη αντεπίθεση τον Ιούνιο 2023, τα καλά σχεδιασμένα ναρκοπέδια, τα πλήγματα εξ αποστάσεως και η χρήση του επιθετικού ελικόπτερου Kamov Ka-52 Alligator ήταν μεταξύ των δυσάρεστων εκπλήξεων που συνάντησαν οι ουκρανικές δυνάμεις.
52_1.jpg

Τα εν λόγω ελικόπτερα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης και τώρα θα υποστηρίξουν τη ρωσική προέλαση.
Με την πάροδο του χρόνου, το ελικόπτερο έγινε ο πυλώνας των επιχειρήσεων της Ρωσίας, καταστρέφοντας ουκρανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα που προχωρούσαν προς τις ρωσικές θέσεις χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους Whirlwind υψηλής ακρίβειας.
Το ελικόπτερο εκτοξεύει τους μη κατευθυνόμενους πυραύλους για να επιτεθεί σε εχθρικές θέσεις και ίλες τεθωρακισμένων.
Προστατεύονται από επιθέσεις ουκρανικών αεροσκαφών από τα μαχητικά Su-35S και Su-30MS των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (RuAF), οπλισμένα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς RVV-BD, που πετούν πάνω από το μέτωπο της μάχης 24 ώρες το 24ωρο. Αξεπέραστη δύναμη πυρός

Το Ka-52 έχει τεράστια αντοχή μάχης, 24ωρη ικανότητα και αξεπέραστη πολεμική ισχύ.
Το ελικόπτερο προωθείται από δυο στροβιλοκινητήρες τύπου TV3-117 VMA των 3.276 kW.
Ο χώρος του πιλοτηρίου, φέρει θωράκιση και προσφέρει προστασία από βολίδες των 12,7 mm και από θραύσματα βλημάτων μέχρι 23 mm.
Ο θάλαμος διακυβέρνησης είναι εξοπλισμένος με εκτινασσόμενα καθίσματα τύπου Κ-37-800.
Βελτιωμένοι κινητήρες τύπου VK-2500 (TV3-117VMA-SB3) των 2.500 ίππων ο κάθε ένας αυξάνουν τις επιδόσεις του ελικοπτέρου.
Τα ηλεκτροοπτικά συγκροτήματα είναι ανάλογα της έκδοσης Ka-50 Sh.
Η ενσωμάτωση ενός νέου ραντάρ εξοπλίζει το ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο με πρόσθετες δυνατότητες.
Έτσι τα Ka – 52 μπορούν να εντοπίζουν ένα ευρύ φάσμα εναέριων και επίγειων στόχων, όπως εχθρικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, UAV, τεθωρακισμένα οχήματα, θέσεις πυροβολικού, συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και άλλου στρατιωτικού προσωπικού και αντικείμενα,σύμφωνα με το RIA Novosti.
52_2.jpg

Το νέο ραντάρ, το Ka-52M μπορεί να διεξάγει παντός καιρού και 24ωρη αναγνώριση και προσδιορισμό στόχων σε ισχυρές φυσικές και τεχνητές συνθήκες ραδιοπαρεμβολών.
Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, τα Ka-52 φαίνονται να γίνονται πιο θανατηφόρα, κάτι που είναι ένα σήμα ότι είναι εκεί για να μείνουν κατά μήκος των συνόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης