Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kίνα: Καταβάλλουμε προσπάθειες για τη μείωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα – Να γόνει σεβαστή η κυριαρχία της Υεμένης

Kίνα: Καταβάλλουμε προσπάθειες για τη μείωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα – Να γόνει σεβαστή η κυριαρχία της Υεμένης
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi προέτρεψε τα ενδιαφερόμενα μέρη να μην οξύνουν την ένταση στην περιοχή
Η Κίνα καταβάλλει ενεργείς προσπάθειες για να μειωθεί η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα από την αρχή, ζητώντας τον τερματισμό των επιθέσεων σε πολιτικά πλοία και προτρέποντας τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποφύγουν να οξύνουν την ένταση στην περιοχή δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi, σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στην Αφρική.
Ο Wang έχει πρόσφατα ολοκληρώσει τις επισκέψεις του στην Αίγυπτο, την Τυνησία, το Τόγκο και την Ακτή Ελεφαντοστού από τις 13 έως τις 18 Ιανουαρίου.
Κατά την επίσκεψή του στην Αφρική, ο Wang είπε ότι επικοινώνησε και συντονίστηκε με την αραβική πλευρά για την αντιμετώπιση των δευτερογενών επιπτώσεων της σύγκρουσης στη Γάζα, ειδικά για τη διατήρηση της ασφάλειας των ναυτιλιακών οδών της Ερυθράς Θάλασσας.

Σεβασμός της κυριαρχίας και της εδαφική ακεραιότητας

«Θα πρέπει να προστατεύσουμε από κοινού την ασφάλεια στους θαλάσσιους δρόμους της Ερυθράς Θάλασσας σύμφωνα με το νόμο και επίσης να σεβαστούμε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών κατά μήκος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Υεμένης», δήλωσε ο Wang κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης στις Παρασκευή (19/1).
Επιπλέον, ο Wang είχε εις βάθος επαφές με την Αίγυπτο, την Τυνησία και τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών για το Παλαιστινιακό ζήτημα.
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι το Παλαιστινιακό ήταν πάντα στον πυρήνα του μεσανατολικού ζητήματος, το οποίο σχετίζεται με την ειρήνη και τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής και προκαλεί την ανθρώπινη ηθική συνείδηση.
Η Κίνα υποστηρίζει σταθερά τη δίκαιη υπόθεση του παλαιστινιακού λαού για την αποκατάσταση των νόμιμων εθνικών του δικαιωμάτων και υποστηρίζει σταθερά τη μακροχρόνια επιθυμία των Παλαιστινίων να αποκτήσουν ανεξάρτητο κράτος.
Η δικαιοσύνη μπορεί να καθυστερεί, αλλά δεν πρέπει να απουσιάζει για πάντα, δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης