Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα από NYT: Ασύμβατοι οι στόχοι διάσωσης των ομήρων και καταστροφής της Hamas – Κυνική παραδοχή ισραηλινών αξιωματούχων

Βόμβα από NYT: Ασύμβατοι οι στόχοι διάσωσης των ομήρων και καταστροφής της Hamas – Κυνική παραδοχή ισραηλινών αξιωματούχων
Μόνο με διπλωματικά μέσα η διασφάλιση της ελευθερίας των πλέον των 100 ισραηλινών ομήρων, παραδέχονται οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι
Ανώτεροι διοικητές των ισραηλινών  αμυντικών δυνάμεων (IDF) pιστεύουν τώρα ότι οι δύο δεδηλωμένοι στόχοι του Ισραήλ για την καταστροφή της Hamas και την απελευθέρωση των ομήρων δεν είναι συμβατοί, αναφέρουν οι New York Times σε δημοσίευμά τους το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024.
Τέσσερις ανώτεροι διοικητές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, λένε στους Times ότι «οι διπλοί στόχοι της απελευθέρωσης των ομήρων και της καταστροφής της Hamas είναι πλέον αλληλοαποκλειόμενοι».
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι to Ισραήλ έχει αναθεωρήσει τα ισραηλινά σχέδια μάχης από την αρχή του πολέμου και ότι ο Ισραηλινός Στρατός ελέγχει επί του παρόντος ένα μικρότερο τμήμα της Λωρίδας από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.
Αυτή η αργή πρόοδος έκανε τους στρατιωτικούς ηγέτες να εκφράσουν απογοήτευση όσον αφορά την πολιτική ηγεσία «και τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η ελευθερία περισσότερων από 100 Ισραηλινών ομήρων που βρίσκονται ακόμη στη Γάζα μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με διπλωματικά και όχι στρατιωτικά μέσα», αναφέρει η εφημερίδα.
Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση, το γραφείο του πρωθυπουργού είπε: «Ο Πρωθυπουργός οδηγεί τον πόλεμο κατά της Hamas με πρωτοφανή επιτεύγματα με πολύ αποφασιστικό τρόπο».
Eκπρόσωπος του IDF δήλωσε ότι: «Οι δηλώσεις που αποδίδονται σε ανώτερους αξιωματούχους του IDF δεν αναγνωρίζονται και δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση του IDF.
Η απελευθέρωση των ομήρων αποτελεί μέρος των στόχων του πολέμου και αποτελεί υπέρτατη προσπάθεια του IDF» επισημαίνεται στη δήλωση.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-01-20_172143.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης