Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία άγρυπνος φρουρός της ανεξαρτησίας όλων των χωρών – Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς των αποικιοκρατών

Putin: Η Ρωσία άγρυπνος φρουρός της ανεξαρτησίας όλων των χωρών – Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς των αποικιοκρατών
«Είμαστε πλήρως ενωμένοι στην απόρριψη των νεοαποικιοκρατικών φιλοδοξιών, των εξουσιαστικών πολιτικών, της υπαγόρευσης και του εκβιασμού», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης 
Η Μόσχα υποστηρίζει τις προσπάθειες του Κινήματος των Αδεσμεύτων να προστατεύσει την κυριαρχία των χωρών του, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε μήνυμα προς τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους της 19ης Συνόδου Κορυφής των κρατών που απαρτίζουν τον διεθνή φορέα.
«Η Ρωσία υποστηρίζει σταθερά τους συμμετέχοντες στο Κίνημα στις προσπάθειές τους να προστατεύσουν τις αρχές της άνευ όρων ισότητας όλων των κρατών, του σεβασμού της κυριαρχίας και των νόμιμων συμφερόντων τους, σε αυστηρή συμφωνία με το πνεύμα και το γράμμα του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρεται στο μήνυμα.
Ο Putin τόνισε ότι τόσο η Ρωσία όσο και τα μέλη του Κινήματος των Αδεσμεύτων «πρεσβεύουν για έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των μελών της παγκόσμιας κοινότητας, βασισμένο σε γενικά αναγνωρισμένους και δεσμευτικούς για όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Απορρίπτουμε τις νεοαποικιοκρατικές φιλοδοξίες


«Είμαστε πλήρως ενωμένοι στην απόρριψη των νεοαποικιοκρατικών φιλοδοξιών, των διπλών μέτρων και σταθμών, των εξουσιαστικών πολιτικών, της υπαγόρευσης και του εκβιασμού ως μέσο για την επίτευξη της εξωτερικής πολιτικής και των εξωτερικών οικονομικών στόχων», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Η περαιτέρω επέκταση της εταιρικής σχέσης μεταξύ της χώρας μας και του Κινήματος των Αδεσμεύτων θα βοηθήσει στην επίλυση πολλών πιεστικών ζητημάτων στην περιφερειακή και παγκόσμια ατζέντα και θα ενισχύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στον κόσμο», τόνισε ο Putin.
Το Κίνημα των Αδεσμεύτων, που ιδρύθηκε το 1961, συγκεντρώνει 120 χώρες, ενώ 17 κράτη και δέκα διεθνείς οργανισμοί απολαμβάνουν καθεστώς παρατηρητή, σημειώνει το Tass.
Η 19η σύνοδος κορυφής του κινήματος, με θέμα «Εμβάθυνση της Συνεργασίας για Κοινή Παγκόσμια Ευημερία», διεξάγεται στην Ουγκάντα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης