Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό χτύπημα ακριβείας διέλυσε το γερμανικό ραντάρ IRIS – T των Ουκρανών

Ρωσικό χτύπημα ακριβείας διέλυσε το γερμανικό ραντάρ IRIS – T των Ουκρανών
Στην περιοχή Knerson, τα ρωσικά στρατεύματα, με την υποστήριξη των δυνάμεων του πυροβολικού, προκάλεσαν στους Ουκρανούς βαριές απώλειες
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τον γερμανικής κατασκευής σταθμό ραντάρ IRIS-T της Ουκρανίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Ρωσικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό προκάλεσαν ζημιές σε εχθρικά στρατεύματα και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός γερμανικού ραντάρ IRIS-T, σε 118 περιοχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στην περιοχή Knerson, τα ρωσικά στρατεύματα, με την υποστήριξη των δυνάμεων του πυροβολικού, προκάλεσαν στους Ουκρανούς βαριές απώλειες.
Έχασαν έως και 35 στρατιώτες, δύο οχήματα και ένα αμερικανικής κατασκευής αυτοκινούμενο οβιδοβόλο M109 Paladin.

Τα 17 θανάσιμα χτυπήματα

Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν 17 πλήγματα υψηλής ακρίβειας εναντίον στόχων των Ουκρανών σε διάρκεια μίας εβδομάδας.
«Οι στόχοι των χτυπημάτων επιτεύχθηκαν. Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Διευκρίνισε ότι από τις 13 έως τις 19 Ιανουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν, μεταξύ άλλων υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και drones για να εκτελέσουν τις εν λόγω αποστολές.
Ο ρωσικός στρατός έπληξε εγκαταστάσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας, οι οποίες επισκευάζουν όπλα και εξοπλισμό, παράγουν πυρομαχικά και κατασκευάζουν drones.
Επιπλέον, πραγματοποίησαν επιθέσεις σε θέσεις μονάδων του ουκρανικού στρατού, σχηματισμούς ξένων μισθοφόρων και εθνικιστών.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (16/1/2024) οι Ρώσοι με χτύπημα ακριβείας κατέστρεψαν κτίριο στο Kharkiv, το οποίο ήταν προσωρινός χώρος ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων κυρίως από τη Γαλλία.
map_14.JPG
Σφοδρές συγκρούσεις στο Donetsk

Σκληρές μάχες μεταξύ της ρωσικής στρατιάς «Νότος» και των ουκρανικών δυνάμεων διεξάγονται στο Donetsk.

Οι Ρώσοι απέκρουσαν τέσσερις ουκρανικές επιθέσεις το τελευταίο 24ωρο μετέδωσε το Tass στις 20/1/2024 επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ουκρανοί έχουν χάσει έως και 320 στρατιώτες (νεκροί και τραυματίες).
«Στην περιοχή του Donetsk, μονάδες της ομάδας μάχης με την υποστήριξη των δυνάμεων του πυροβολικού, απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις από ομάδες επίθεσης από την 24η Μηχανοκίνητη και την 81η Αεροπορική Ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο Shumy και στο Belogorovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Οι επιθέσεις πυροβολικού προκάλεσαν απώλειες σε στρατεύματα και εξοπλισμό της 22ης, της 28ης και της 93ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά σε Kleshcheyevka, Kurdyumovka και Chasov Yar», μετέδωσε το Tass.
Επίσης οι Ουκρανοί έχασαν έξι φορτηγά και δύο οβιδοβόλα, ένα Msta-B και ένα D-20.

Οι Ρώσοι κατέρριψαν 20 ουκρανικά drones και έναν HIMARS μέσα σε 24 ώρες

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 20 ουκρανικά drones και έναν πύραυλο HIMARS στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης μετέδωσε το Tass επικαλούμενο υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές.
«Η αεράμυνα κατέρριψε 20 ουκρανικά drones κοντά στο Lisichansk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, στη Bogdanovka και στη Belogorovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, καθώς και κοντά στο Kazachyi Lageri και τη Golaya Pristan στην Kherson.
Ένας πύραυλος HIMARS καταρρίφθηκε επίσης», σημειώνει το Tass.
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, συνολικά 567 αεροσκάφη, 265 ελικόπτερα, 10.914 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 450 πυραυλικά συστήματα, 14.705 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 1.202 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, έχουν καταστραφεί μεταξύ άλλων από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

CNN: Εάν οι ΗΠΑ διακόψουν τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, θα σταματήσουν οι επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

Εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν τη χρηματοδότηση προς το Κίεβο, θα πρόκειται για μία εξέλιξη που θα περιορίσει δραστικά την ικανότητα της Ουκρανίας να πραγματοποιεί πλήγματα σε ρωσικό έδαφος με όπλα όπως πύραυλοι ATACMS, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.
«Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει την ικανότητά της να διεξάγει ορισμένες από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις της», συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων στην Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία κατέστησαν δυνατά από πυραύλους της Δύσης, είπε μια αμερικανική πηγή.
Μια διακοπή της υποστήριξης των ΗΠΑ θα μπορούσε επίσης να ωθήσει τους συμμάχους της Ουκρανίας στην Ευρώπη να αρχίσουν να σταματούν μεγάλο μέρος της βοήθειας, ανέφερε το CNN.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης