Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Το Ισραήλ ισοπέδωσε κτίριο στη Δαμασκό - Νεκροί τέσσερις αξιωματούχοι των Φρουρών της Επανάστασης, πολλοί τραυματίες

Συρία: Το Ισραήλ ισοπέδωσε κτίριο στη Δαμασκό - Νεκροί τέσσερις αξιωματούχοι των Φρουρών της Επανάστασης, πολλοί τραυματίες
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της δύναμης Quds, που είναι οι επίλεκτες δυνάμεις των φρουρών της Επανάστασης
Σχετικά Άρθρα
(Upd 2). Tέσσερα άνδρες, μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, που αποτελούν την επίλεκτη στρατιωτική ομάδα του Ιράν σκοτώθηκε και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν, από ισραηλινό πλήγμα στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, ανέφεραν πηγές της περιφερειακής συμμαχίας υπέρ της Δαμασκού. 
Ένας εξ αυτών μάλιστα ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της δύναμης Quds, που είναι οι επίλεκτες δυνάμεις των φρουρών της Επανάστασης.
Νωρίτερα τα συριακά κρατικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι επίθεση έθεσε στο στόχαστρο κτίριο κατοικιών στη συνοικία Μαζέ της Δαμασκού.
«Επίθεση που διενεργήθηκε από το Ισραήλ έθεσε στο στόχαστρο ένα κτήριο κατοικιών στη συνοικία Μαζέ στη Δαμασκό», μετέδωσε το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Το πλήγμα, με τη χρήση κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας, ισοπέδωσε ένα πολυώροφο κτήριο στη συνοικία Μαζέ της συριακής πρωτεύουσας, ανέφερε..
Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον ενός κτηρίου στη Δαμασκό όπου πραγματοποιείτο σύσκεψη ηγετών προσκείμενων στο Ιράν.
«Πλήγμα ισραηλινού πυραύλου έθεσε στο στόχαστρο ένα τετραώροφο κτίριο σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους (...) και καταστρέφοντας ολοσχερώς το κτήριο όπου είχαν συγκεντρωθεί ηγέτες προσκείμενοι στο Ιράν», όπως ανέφερε αυτή η ΜΚΟ που έχει την έδρα της στη Βρετανία, αλλά διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που δεν διευκρίνισε προσώρας την ταυτότητα των θυμάτων, «η επιδρομή είχε στόχο σίγουρα τους ηγέτες αυτούς».
Στη συνοικία Μαζέ βρίσκεται το αρχηγείο του ΟΗΕ καθώς και ξένες πρεσβείες.
Ένα πυκνό σύννεφο καπνού υψωνόταν από το κτήριο που τέθηκε στο στόχαστρο, σύμφωνα με κατοίκους και εικόνες που μοιράστηκαν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από το Ισραήλ.
Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Jihand δήλωσε στο Reuters πως κανένα μέλος της οργάνωσης δεν τραυματίστηκε από το πλήγμα, έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι βρίσκονταν στο βομβαρδισμένο κτήριο.
Το συγκεκριμένο πλήγμα δεν ήταν το πρώτο του Ισραήλ στη Συρία από τις 7 Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε η σύγκρουση στη Γάζα. 
Τον Δεκέμβριο, ισραηλινό πλήγμα στη Συρία είχε οδηγήσει στο θάνατο δύο μελών των Φρουρών της Επανάστασης και άλλο ένα στις 25 Δεκεμβρίου είχε οδηγήσει στο θάνατο ενός υψηλόβαθμου συνεργάτη των Φρουρών που επέβλεπε τον στρατιωτικό συντονισμό ανάμεσα στη Συρία και το Ιράν.

Καταστροφή τριών κατοικιών στο χωριό Kfar Kila του Λιβάνου

Τουλάχιστον τρεις κατοικίες «καταστράφηκαν ολοσχερώς» την Παρασκευή 19/1 εξαιτίας πληγμάτων της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στο χωριό Kfar Kila, στον νότιο Λίβανο, ανέφεραν το λιβανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI και ο δήμαρχος της παραμεθόριας κοινότητας.
Το ANI αναφέρθηκε σε τέσσερα σπίτια που έγιναν στόχος ισραηλινών πληγμάτων στο Kfar Kila,μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες, εκ των οποίων τα τρία «καταστράφηκαν ολοσχερώς».
Ο νότιος Λίβανος πλήττεται από τις εχθροπραξίες, με καθημερινές ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το λιβανικό κίνημα Hezbollah, σύμμαχο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος της Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης