Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Χρειαζόμαστε ισχυρή αμυντική βιομηχανία για να μην απειληθεί ποτέ η Γερμανία

Scholz: Χρειαζόμαστε ισχυρή αμυντική βιομηχανία για να μην απειληθεί ποτέ η Γερμανία
«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή αμυντική βιομηχανία καθώς και μια ισχυρή Bundeswehr (σ.σ. Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις) μια ισχυρή συμμαχία του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη ανάπτυξης της αμυντικής βιομηχανίας της Γερμανίας τόνισε ο καγκελάριος της χώρας Olaf Scholz επισκεπτόμενος τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Airbus στο Manching την Παρασκευή (19/1/2024).
«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή αμυντική βιομηχανία καθώς και μια ισχυρή Bundeswehr (σ.σ. Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις) μια ισχυρή συμμαχία του ΝΑΤΟ, ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η ειρήνη και η ασφάλεια διατηρούνται στην Ευρώπη και πως κανείς δεν θα επιτεθεί στο έδαφος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου ή στη χώρα μας», δήλωσε ο Scholz.
«Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε πως έχουμε τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες για αυτό», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, προέτρεψε τις γερμανικές εξοπλιστικές εταιρείες να επεκτείνουν τις παραγωγικές τους ικανότητες εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ο Scholz είπε ότι η συνεργασία με τη Γαλλία κατέστησε δυνατή την προώθηση του έργου FCAS.
Αυτό το σύστημα αεροσκαφών πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία από το 2040.
Ο Michael Schoellhorn, διευθύνων σύμβουλος της Airbus Defense and Space, είπε πως η επίσκεψη του καγκελαρίου δεν έγινε για να δώσει υποσχέσεις, αλλά για ανταλλαγή απόψεων.
Η αβεβαιότητα επικρατεί στη γερμανική αεροπορική βιομηχανία αφού η Bundeswehr παρήγγειλε 35 αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-35 για να αντικαταστήσουν τα ξεπερασμένα Tornado.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης