Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Biden με Netanyahu από τις 23/12 – Στο επίκεντρο η Γάζα

Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Biden με Netanyahu από τις 23/12 – Στο επίκεντρο η Γάζα
Ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται και το τίμηνα πληρώνουν οι άμαχοι
Σχετικά Άρθρα
Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu συνομίλησε σήμερα 19/1 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
Αυτή ήταν η πρώτη επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες από τις 23 Δεκεμβρίου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκαν «στις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και το Ισραήλ» περιορίστηκε να ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος, με την υπόσχεση ότι θα δώσει αργότερα στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες από τη συνομιλία τους.
Υπενθυμίζεται ότι χθες 18/1 ο Netanyahu, αναφερόμενος στη σεναριολογία για την περίοδο μετά τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε πως οποιαδήποτε λύση στο ορατό μέλλον πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού σε όλη τη Δυτική Όχθη.
Αυτό, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, βρίσκεται σε απόλυτη αντίφαση με την ιδέα της δημιουργίας κυρίαρχου, ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι στις συνομιλίες που έχει με αντιπροσώπους της Ουάσιγκτον αποκρούει τις προσπάθειες να υπαγορευθεί οποιαδήποτε πραγματικότητα που κατ’ αυτόν θα ήγειρε απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ. «Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πρέπει να είναι σε θέση να λέει ‘όχι’ όταν είναι απαραίτητο, ακόμα και στους καλύτερούς μας φίλους», επέμεινε ο Netanyahu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης