Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η Ρωσία θα εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επίθεση το καλοκαίρι 2024 στην Ουκρανία – Θα κινηθεί και για το Κίεβο

FT: Η Ρωσία θα εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επίθεση το καλοκαίρι 2024 στην Ουκρανία – Θα κινηθεί και για το Κίεβο
Η βρετανική εφημερίδα βασισμένη σε αποχαρακτηρισμένη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αναφέρει ότι ο τελικός στόχος του Putin είναι να κατακτήσει την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία θα επικεντρωθεί σε μία στρατηγική «ενεργητικής άμυνας» το 2024 καθώς αναμένει μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση το καλοκαίρι, επισημαίνουν οι Financial Times (FT) σε εκτενές δημοσίευμα.
Στόχος των Ρώσων θα είναι να καταλάβουν πλήρως τις τέσσερις περιοχές που έχουν προσαρτήσει από το 2022, δηλαδή Donetsk, Lugansk, Kherson και Zaporizhia.
Ωστόσο σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται Ουκρανούς αξιωματούχους, η Ρωσία δεν αποκλείεται να κινηθεί εκ νέου για την κατάληψη του Kharkiv ή ακόμα και του Κιέβου.
Η βρετανική εφημερίδα βασισμένη σε αποχαρακτηρισμένη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αναφέρει ότι ο τελικός στόχος του Putin είναι να κατακτήσει την Ουκρανία και να υποτάξει τον λαό της.
Αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξηγεί το γεγονός γιατί η Ρωσία συνεχίζει τις επιθετικές της επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία σε πολλούς άξονες, ιδιαίτερα γύρω από την Avdiivka, αλλά και προς το Liman και το Kupyansk στα βορειοανατολικά.

θλιβερή η κατάσταση του ουκρανικού στρατού


Η Ρωσία έχει ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες με αποστολές βλημάτων και ρουκετών πυροβολικού από τη Βόρεια Κορέα και αυξημένη παραγωγή όπλων και πυρομαχικών με τη συνδρομή της Κίνας.
Οι FT υπενθυμίζουν ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg προειδοποίησε τον Νοέμβριο ότι η Ρωσία είχε αποθηκεύσει πυραύλους για το χειμώνα και σχεδίαζε να τους εκτοξεύσει σε τεράστια κύματα τις επόμενες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να βυθίσει την Ουκρανία στο σκοτάδι.
Το δημοσίευμα περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση για τις ουκρανικές δυνάμεις και φιλοξενεί τη μαρτυρία ενός Ουκρανού στρατιώτη που πολεμά στο Dnipro του Vanya που αποκαλύπτει ότι «όλα είναι θλιβερά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης