Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Προφητεία» Γερμανού ΥΠΑΜ: Ο Putin σε 5 με 8 χρόνια θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ

«Προφητεία» Γερμανού ΥΠΑΜ: Ο Putin σε 5 με 8 χρόνια θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ
«Ακούμε απειλές από το Κρεμλίνο σχεδόν κάθε μέρα...»
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα μπορούσε να επιτεθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ σε λιγότερο από μια δεκαετία, προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Boris Pistorius.
«Ακούμε απειλές από το Κρεμλίνο σχεδόν κάθε μέρα… επομένως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο Vladimir Putin μπορεί να επιτεθεί ακόμη και σε μια χώρα του ΝΑΤΟ μια μέρα», δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Tagesspiegel, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
Ενώ μια ρωσική επίθεση δεν είναι πιθανή «προς το παρόν», πρόσθεσε: «Οι ειδικοί μας, αναμένουν μια περίοδο 5 έως 8 ετών κατά την οποία αυτό θα μπορούσε να είναι δυνατό».
Ο κ. Pistorius είπε ότι οι σουηδικές προειδοποιήσεις ήταν «κατανοητές από σκανδιναβική σκοπιά», προσθέτοντας ότι η Σουηδία αντιμετώπισε «μια ακόμη πιο σοβαρή κατάσταση», δεδομένης της εγγύτητάς της με τη Ρωσία. Επίσης, δεν είναι ακόμη μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, περιμένοντας έγκριση από την Τουρκία και την Ουγγαρία για να ενταχθεί.
«Αλλά πρέπει επίσης να μάθουμε να ζούμε ξανά με τον κίνδυνο και να προετοιμαστούμε στρατιωτικά, κοινωνικά και όσον αφορά την Άμυνα», προειδοποίησε.
Στα τέλη του περασμένου έτους, η Γερμανία ανανέωσε το στρατιωτικό και στρατηγικό δόγμα της για πρώτη φορά από το 2011, με στόχο να μετατρέψει την Μπούντεσβερ σε έναν στρατιωτικό ικανό για πόλεμο.
«Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη. Η Γερμανία και οι σύμμαχοί της πρέπει για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσουν μια στρατιωτική απειλή. Η διεθνής τάξη δέχεται επίθεση στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Ζούμε σε μια καμπή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης