Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μήλο κάτω από τη μηλιά... - Υιός Soros: Ο Biden θα κερδίσει τις εκλογές και ο Trump θα καταλήξει στη φυλακή

Το μήλο κάτω από τη μηλιά... - Υιός Soros: Ο Biden θα κερδίσει τις εκλογές και ο Trump θα καταλήξει στη φυλακή
Για το Davos, ο Donald Trump είναι ήδη πρόεδρος, ανέφερε ο Alex Soros…
Σχετικά Άρθρα
«Για το Davos, ο Donald Trump είναι ήδη πρόεδρος», είπε ο πρόεδρος του Open Society Foundations Alex Soros, γιος του μεγαλοεπενδυτή George Soros, σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ την Παρασκευή.
«Αυτό είναι καλό, γιατί η συναίνεση του Νταβός κάνει πάντα λανθασμένη», συνέχισε.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο Trump είναι αντιμέτωπος με 91 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που σχετίζονται με την προσπάθειά του να ανατρέψει την εκλογική του ήττα το 2020, την παράνομη κατοχή απόρρητων εγγράφων και τις πληρωμές μαύρων χρημάτων σε μια πορνοστάρ.
Ωστόσο, πολλοί CEOs εξακολουθούν να πιστεύουν ότι θα νικήσει τον Πρόεδρο Joe Biden, εάν οι δυο τους αναμετρηθούν στις εκλογές του 2024, όπως αναμενόταν.
«Ο Trump είναι ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Βρισκόμαστε σε κάτι που μου αρέσει να αποκαλώ κύκλο Trump, γιατί πιστεύω ότι ακόμα κι αν χάσει αυτές τις εκλογές, θα είναι πάλια ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων το 2028 και ίσως ακόμη και το 2032» είπε ο Soros, προκαλώντας ένα κύμα γέλιου από τους παρευρισκόμενους.
«Δεν έχει άλλη επιλογή, άλλωστε: Είτε θα καταλήξει στη φυλακή είτε στον προεδρικό θώκο.
Δεν μπορεί να καταλήξει σε κάποια παραλία ή να πάει κάπου και να αποσυρθεί».
Πάντως, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών έδειξαν ότι ο Trump προηγείται του Biden σε βασικές πολιτείες, αν και οι αριθμοί που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη Redfield & Wilton Strategies, σε συνεργασία με την The Telegraph, έδειξαν ότι αυτές οι θέσεις μειώνονται στην Αριζόνα, τη Γεωργία, τη Βόρεια Καρολίνα και την Πενσυλβάνια.
Σε κάθε περίπτωση, ο Alex Soros επέμεινε ότι ο νυν πρόεδρος έχει έναν «πολύ καλό οδικό χάρτη» και υποστήριξε πως θα κρατήσει την Αριζόνα και τη Τζόρτζια, όπου ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο είδος «εξτρεμισμού» που προωθείται από τον Trump και τους συμμάχους του θεωρείται «πραγματικά τοξικό» για πολλούς ψηφοφόρους.
«Αλλά, στην πραγματικότητα, αν θέλετε να δείτε μια πολιτεία που θα δοκιμάσει πραγματικά πού είναι οι εκλογές, είναι το Ουισκόνσιν, γιατί αν ο Joe Biden καταφέρει να κερδίσει το Ουισκόνσιν, σημαίνει ότι θα κερδίσει την Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν - κάτι το οποίο ελπίζω να πράξει» πρόσθεσε ο Soros.

Κατά του Trump και η Lagarde...

Από τη μεριά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde δήλωσε ότι το καλύτερο σχέδιο για την προετοιμασία μιας πιθανής επιστροφής του Donald Trump στον Λευκό Οίκο το 2025 είναι η ενίσχυση της ενιαίας αγοράς της Ευρώπης.
«Η καλύτερη άμυνα, αν έτσι θέλουμε να το δούμε, είναι η επίθεση», είπε σε πάνελ στο Davos.
«Για να επιτεθείς σωστά, πρέπει να είσαι δυνατός στο εσωτερικό.
Επομένως, το να είσαι ισχυρός σημαίνει να έχεις μια ισχυρή, βαθιά αγορά, να έχεις μια πραγματική ενιαία αγορά».

Πανικός στους CEOs: Δεύτερη θητεία Trump θα ήταν καταστροφή για την παγκόσμια οικονομία

Κρύος ιδρώτας καταλαμβάνει τους ηγέτες των παγκόσμιων επιχειρήσεων στον ενδεχόμενο μιας δεύτερης θητείας Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, καθώς, όπως επισημαίνει ο Economist, μπορεί να είναι πιο ανατρεπτική και επιζήμια για την παγκόσμια οικονομία από την πρώτη του.
Ειδικότερα, σε πρόσφατη έρευνα της Economist Intelligence Unit σε 120 CEOs, το 70% είπαν ότι μια δεύτερη θητεία Τραμπ θα ήταν χειρότερη για την παγκόσμια οικονομία από την πρώτη του.
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι επεσήμαναν σειρά από ανησυχίες, όπως οι απρόβλεπτες εμπορικές πολιτικές του Τραμπ, οι επιθέσεις του στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα και η εχθρότητά του απέναντι στους μετανάστες.
«Μια δεύτερη θητεία Trump θα ήταν καταστροφή για την παγκόσμια οικονομία» δήλωσε ένας διευθύνων σύμβουλος που συμμετείχε στην έρευνα. «Θα είναι ακόμα πιο απρόβλεπτος και ενοχλητικός από ό,τι ήταν στην πρώτη του θητεία».
Οι εμπορικές πολιτικές του Trump, όπως οι δασμοί που επέβαλε σε προϊόντα από την Κίνα και άλλες χώρες, έχουν ήδη σημαντικό αντίκτυπο στο παγκόσμιο εμπόριο.
Οι επιθέσεις του στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, όπως η αποχώρησή του από την εμπορική συμφωνία Trans-Pacific, έχουν αυξήσει την αβεβαιότητα και έχουν βλάψει την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία. Η εχθρότητα του Τραμπ για τη μετανάστευση είχε επίσης αρνητικό αντίκτυπο.
Οι δε περιορισμοί που επέβαλε η κυβέρνησή του στη μετανάστευση έχουν δυσκολέψει τις επιχειρήσεις να προσλάβουν τους εργαζομένους που χρειάζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης