Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ναυάγιο στην ΕΕ – Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για το νέο ταμείο βοήθειας στην Ουκρανία

Bloomberg: Ναυάγιο στην ΕΕ – Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για το νέο ταμείο βοήθειας στην Ουκρανία
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης πρότεινε τον καθορισμό του ετήσιου προϋπολογισμού του ταμείου σε περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά αυτό δεν έλαβε ομοιόμορφη υποστήριξη από τα κράτη μέλη
Σχετικά Άρθρα
Οι χώρες της ΕΕ δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν επί του ετήσιου προϋπολογισμό του νέου ταμείου στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση του ζητήματος.
«Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης πρότεινε τον καθορισμό του ετήσιου προϋπολογισμού του ταμείου σε περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά αυτό δεν έλαβε ομοιόμορφη υποστήριξη από τα κράτη μέλη», αναφέρει το δημοσίευμα.
Το νέο ταμείο θεωρείται ως μια βελτιωμένη έκδοση του τρέχοντος μηχανισμού χρηματοδότησης της Ουκρανίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης (EPF).
Οι χορηγήσεις μέσω του EPF έχουν αυξηθεί αρκετές φορές, αλλά κάθε τέτοια απόφαση απαιτεί την ομόφωνη υποστήριξη όλων των μελών της ΕΕ και η Ουγγαρία αντιτάχθηκε πρόσφατα.
Το εκτός προϋπολογισμού Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης δημιουργήθηκε από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2021.
Στο πλαίσιο του, σχεδιάστηκε να διανεμηθούν περίπου 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2021 έως το 2027, αλλά το μεγαλύτερο μέρος είχε ήδη δεσμευτεί για μερική αποζημίωση των δαπανών των χωρών της ΕΕ για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.
Η Ουγγαρία εμποδίζει πολλές αποφάσεις της ΕΕ για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της 8ης δόσης στρατιωτικής βοήθειας για 500 εκατομμύρια ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης