Διεθνή

Ουκρανία: Δίκαια αντίποινα… η επίθεση με drone σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Bryansk

Ουκρανία: Δίκαια αντίποινα… η επίθεση με drone σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Bryansk
Για απάντηση στις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις κατά ουκρανικών υποδομών κάνει λόγο το Κίεβο
Για δίκαια αντίποινα στις ρωσικές πυραυλικές υποδομές κατά των ενεργειακών της υποδομών έκανε λόγο η Ουκρανία αναφερόμενη στη σημερινή επίθεση με drones κατά εγκατάστασης αποθήκευσης πετρελαίου στη ρωσική επαρχία του Bryansk.
Η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή που αποτελεί τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες κατά εγκαταστάσεων πετρελαίου.
Σημειώνεται πως επλήγη εγκατάσταση της ρωσικής εταιρείας Rosneft στην πόλη Klintsy, όπου κατοικούν περίπου 60.000 κάτοικοι.
Πηγή από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι drone εκτοξεύτηκε και κατά εργοστασίου πυρίτιδας στην πόλη Tabov που βρίσκεται σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από τα σύνορα, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να επιβεβαιώσει εάν ο στόχος επλήγη.

Τι λένε οι Ρώσοι

«Ουκρανοί τρομοκράτες προσπάθησαν να επιτεθούν σε υποδομές στην περιοχή της πόλης Klintsy με drone, το οποίο καταρρίφθηκε από τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας» είχε αναφέρει σε ανάρτηση του ο κυβερνήτης του Bryansk, Alexander Bogomaz, επισημαίνοντας ωστόσο τη στιγμή που εντοπίστηκε το drone, πρόλαβε να ρίξει πυρομαχικό στην εγκατάσταση πετρελαίου.
Σημειώνεται πως η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε άλλα δύο ουκρανικά drones στις περιοχές Pogarsky και Unechsky της επαρχίας του Bryansk.
Σύμφωνα με τον Bogomaz, τέσσερις δεξαμενές πετρελαίου τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ συνολικά 32 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή.
Ο Bogomaz είπε ότι δεν υπάρχουν θύματα
Σημειώνεται πως χθες Πέμπτη, η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση κατά εγκατάστασης αποθήκευσης πετρελαίου στην περιφέρεια του Λένινγκραντ, στη βορειοδυτική Ρωσία.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης